Uniunea Națională pentru Progresul României, formațiunea politică înființată de Gabriel Oprea, își caută din nou identitatea și drumul politic. Celebrul partid care a susținut mai multe guverne și care a avut o importanță uriașă în negocierile politice cele mai aprinse, dispăruse anul trecut, când a fost absorbit de PMP. După scandaluri repetate, purtate mai ales în instanțele de judecată, UNPR a reînviat, iar acum își dorește o alianță cu forțele de stânga.

După ce a fost abandonat de creatorul său, Gabriel Oprea, UNPR a avut un drum destul de sinuos în viața politică românească. Asta până când, înainte de alegerile parlamentare din anul 2016, UNPR a fuzionat prin absorbție cu Partidul Mișcare Populară. Fuziunea a fost una benefică pentru fostul președinte Traian Băsescu și a dus PMP-ul în Parlament. Doar că juriștii partidului au descoperit că această fuziune ar fi fost dispusă ilegal și nestatutar și au contestat-o. De atunci și până în prezent, UNPR a șinut-o tot într-un scandal cu PMP și acum își reclamă practic identuitatea furată. Procesele nu s-au terminat încă, dar din punct de vedere juridic, UNPR trăiește.

Din punct de vedere politic, UNPR Mehedinți lucrează intens, face ședințe, își alege organele de conducere și monitorizează activitatea celor 17 consilieri locali, 6 la municipiu și 11 în restul județului.

Este adevărat că acum UNPR trăiește din nou, însă la Mehedinți acest partid a trăit câteva bizarerii interesante. La alegerile locale UNPR-ul, condus de Constantin Gherghe s-a înfipt serios în lista PSD și a dobândit 6 consilieri. Acum acești consilieri sunt când la UNPR, când la PMP.

Citit 1631 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 17:04
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: « ŞANSA ŞI NEŞANSA PNL MEHEDINŢI
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…