PNL MEHEDINŢI, UN MANDAT FĂRĂ VICEPREŞEDINTE DE CJ

PNL Mehedinţi a suferit la scrutinul local din data de 5 iunie cea mai drastică înfrângere electorală. PNL Mehedinţi a reuşit să câştige doar 8 comune ale judeţului şi un număr de 11 consilieri judeţeni, rezultat insuficient pentru a câştiga funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi sau vreun post de vicepreşedinte. PSD Mehedinţi a obţinut majoritatea consilierilor judeţeni, 18 din totalul celor 31 de consilieri judeţeni.

Deşi aveau majoritatea, PSD Mehedinţi a făcut alianţă cu ALDE Mehedinţi, formaţiunea care a obţinut 2 consilieri judeţeni. Ca urmare a acestei alianţe, PNL Mehedinţi a rămas singurul partid de opoziţie în Consiliul Judeţean Mehedinţi. Interesant este faptul că PNL Mehedinţi a deţinut aproape în permanenţă în ultimii ani funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi. După reuzultatul electoral obţinut în acest an, PNL Mehedinţi va fi partidul care, după mulţi ani, nu va mai deţine o astfel de poziţie în conducerea administraţiei judeţene.

PNL Mehedinţi, un partid cu reprezentare administrativă

PNL Mehedinţi este printre puţine partide locale care, de la înfiinţare, a avut aleşi în structurile administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi la nivelul conducerilor acestora. Practic, începând din anul 1996, cu excepţia unei singure legislaturi, respectiv 2004-2008, PNL Mehedinţi a avut reprezentanţi în conducerea administraţiei publice locale. Cea mai bună reprezentare a fost la nivelul Consiliului Judeţean Mehedinţi, unde liberalii locali au obţinut poziţii importante, care le-a permis să-şi consolideze structurile locale de partid. Vicepreşedinţii liberali ai CJ Mehedinţi în ordinea cronologică în care au fost aleşi prin votul indirect al colegilor lor au fost: Viorel Palaşcă, Liviu Mazilu, Ovidiu Gheorghe şi Adriana Bădănoiu. De menţionat faptul că fostul preşedinte al PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, a deţinut această funcţie în două rânduri. De asemenea, de fiecare dată, Liviu Mazilu a părăsit funcţia deţinută în cele două legislaturi prin demisie, cu alte cuvinte înaintea de terminarea mandatului. După alegerile locale din anul 2012, Liviu Mazilu a deţinut pentru doar câteva lui funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, el demisionând înainte de începerea campaniei pentru alegerile parlamentare. Liviu Mazilu şi-a motivat această decizie prin aceea că nu dorea să planeze asupra sa motivaţia că s-ar folosi de funcţia deţinută pentru a-şi face campanie electorală, dar şi că implicarea în campania electorală nu i-ar fi permis să se ocupe de activitatea administrativă. La acea dată, Liviu Mazilu fusese nominalizat candidat al USL Mehedinţi pentru Colegiul 2 Senat. În cele din urmă, lucrurile au luat o întorsătură surprinzătoare: Liviu Mazilu a fost demis din funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi şi înlocuit din postura de candidat pe colegiul amintit. În locul său a fost propus Tudor Chiuariu, care a şi ieşit senator de Mehedinţi.

Toţi vicepreşedinţii CJ, liberali, au părăsit partidul

Paradoxal, toţi cei patru vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean pe care i-a avut PNL Mehedinţi de-a lungul timpului, nu mai sunt acum membri ai partidului. Primul care a părăsit partidul a fost Ovidiu Gheorghe, exclus din partid după ce a intrat în conflict cu conducerea acestuia, ca urmare a unor presupuse aranjamente cu PDL Mehedinţi, partid care, la acea dată deţinea funcţia de preşedinte al CJ şi avea majoritatea în legislativul judeţean. Ovidiu Gheorghe nu a stat mult timp în această funcţie, în cele din urmă fiind înlocuit. La scurt timp după aceea, s-a aflat printre fondatorii PP-DD Mehedinţi în judeţ, devenind în scurt timp preşedintele acestei formaţiuni politice. După alegerile locale din anul 2012, Ovidiu Gheorghe a demisionat din fruntea acestui partid, justificându-şi demisia prin rezultatul slab obţinut la acest scrutin. Ovidiu Gheorghe a revenit ulterior în PNL Mehedinţi, însă după alegerile locale din acest an a deminionat din partid, înscriindu-se în ALDE Mehedinţi.

Liviu Mazilu şi Adriana Bădănoiu, au părăsit partidul după ce au fost excluşi de conducerea centrală a partidului în anul 2013. Alături de ei a mai părăsit partidul atunci şi fostul consilier local, Romulus Vâlcu, ajuns între timp la ALDE Mehedinţi, formaţiune din partea căreia a candidat fără succes la alegerile locale din acest an. După excluderea din PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu a fost o scurtă perioadă de timp preşedintele PNŢ-CD Mehedinţi. A demisionat din acest partid, iar ulterior s-a înscris în PSD Mehedinţi, devenind, la scurt timp secretarul general al acestui partid. La finele anului trecut Liviu Mazilu a revenit în funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, înlocuind-o pe Adriana Bădănoiu, funcţie în care a fost reconfirmat după scrutinul local din vara acestui an, ca urmare a scorului foarte bun obţinut de PSD Mehedinţi. Viorel Palaşcă a demisionat din PNL Mehedinţi în anul 2014, fiind şi singurul parlamentar al partidului, iar la scurt timp a fost numit coordonatorul nucleului de constituire al PLR Mehedinţi. Ulterior a devenit preşedintele PLR Mehedinţi. Acest partid a format alături de conservatorii locali ALDE Mehedinţi, iar deputatul Viorel Palaşcă a fost ales preşedintele noii formaţiuni politice.

Citit 1006 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 10:31
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…