CONSILIUL LOCAL SEVERIN, DEMOLAT ÎN INSTANȚĂ

Șoc și groază în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin! Magistrații Tribunalului Mehedinți au admis plângerile formulate de mai mulți consilieri municipali, care nu au fost validați în ședința de constituire din data de 24 iunie 2016, potrivit cărora Consiliul Local s-a constituit ilegal. Practic, instanța a anulat Hotărârea nr. 2/2016, de validarea a noului consiliu local și a dispus reluarea procedurilor de validare. Decizia aruncă în aer administrația locală, anulând toate hotărârile adoptate până în prezent.

Judecătorii Tribunalului Mehedinți au admis vineri, 30 septembrie 2016, o decizie șoc, potrivit căreia ședința de constituire a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin a fost ilegală. În fapt, decizia luată de magistrații Secției a II-a de contencios administrativ și fiscal, în dosarul 2347/101/2016 „anulează HCL Drobeta-Turnu-Severin, nr. 2/24.06.2016. și obligă Consiliul Local Drobeta-Turnu-Severin să reia procedura de validare a tuturor aleşilor în funcţia de consilier local, propuşi de comisia de validare”. Ea vine după o serie de acțiuni în justiție depuse de trei consilieri locali (Turbat Andrada Carmina, Svoboda Mădălina și Roșca Răzvan Emanoil) ale căror mandate nu au fost validate, din motive suspecte la acea vreme. Instanța a apreciat faptul că prin invalidarea lor s-a creat o altă majoritate politică decât cea care a reieșit în urma alegerilor locale din luna iunie. Cei 23 de consilieri municipali aleși la data de 5 iunie 2016 vor trebui acum să se întoarcă la momentul 0 și să reia toate procedurile de validare, după care să aleagă viceprimarii și componența comisiilor de specialitate.

Și mai grav, toate hotărârile aprobate până în prezent, inclusiv cele legate de demersurile privind asigurarea agentului termic pentru populație în această iarnă, urmează să fie anulate de drept, ca urmare a faptului că au fost adoptate de un Consiliu Local ilegal constituit. Hotărârea Tribunalului Mehedinți este definitivă și executorie.

Cum s-a ajuns la această situație stupidă

Este pentru prima oară când forul legislativ la municipiului reședință de județ este aruncat în derizoriu într-un asemenea hal. Jocurile politice de la ședința de constituire, jucate periculos, doar pentru a forma o majoritate în Consiliul Local, s-au întors acum împotriva municipalității. În prag de iarnă, cu o situație incertă privind asigurarea confortului termic, cu o mulțime de hotărâri adoptate și lovite de nulitate, Severinul este aruncat în derizoriul unei crize politice pe fondul căreia aleșii severinenilor vor fi ocupați în următoarea perioadă cu negocierile pentru posturile de viceprimari și pentru formarea unei majorități necesare adoptării de decizii pentru municipiu.

Judecătorii nu au făcut decât să admită cererile formulate de consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin, invalidați în cadrul ședinței de constituire a consiliului local și să dispună anularea HCL cu numărul 2/2016 emisa de Consiliul Local. În fapt, avocații Casei de avocatură Crudiu și Asociații au invocat motive strict politice care au stat la baza invalidării unor mandate de consilieri. Avocații au reușit să îi convingă pe judecători de faptul că prin invalidarea fără motiv a trei mandate de consilieri s-a deturnat votul exprimat de severineni în urma alegerilor locale din luna iunie si s-a creat cadrul favorabil pentru constituirea unei alte majorități politice.

În acea ședință fatidică, majoritatea formată ad-hoc din cei 10 consilieri ai PNL și consilierii PSD Cornel Folescu și Alin Rapcea s-au abținut de la votul de validare a consilierilor Răzvan Roșca, Andrada Carmina Turbat și Mădălina Svoboda și, cu un cvorum de ședință redus la 20 de consilieri din cei 23 aleși, au dispus alegerea celor doi viceprimari. Invalidarea celor trei consilieri nu a avut, aparent, nicio justificare logică, fiind făcută la limita legii și aducând atingere dreptului câștigat de cei trei consilieri, odată cu alegerea lor democratică la scrutinul din 5 iunie 2016 și odată cu validarea lor de către comisia de validare desemnată legal.

Citit 1653 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2016 23:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…