Imprimă această pagină

Mizeria, nepăsarea și degradarea au cuprins iremediabil orașul din care provine președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Dacă pe șeful de județ nu îl mai interesează demult soarta mizerului oraș, nici autoritățile locale nu sunt mai breze. Târgul săptămânal arată ca după bombardament, este neautorizat iar oamenii înoată prin nămoale. Deszăpezirea e doar un vis, iar străzile sunt pline de canale desfundate în care poți să dispari instantaneu. Primarul este, însă, mulțumit de oraș și spune că a făcut investiții importante aici.

Nu este pentru prima oară când orașul Vînju Mare se dovedește a fi de râsul lumii. De la câinii maidanezi care terorizează localitatea, la străzile desfundate și pline de băltoace, de la aspectul de sat prăfuit și până la sărăcia lucie, mica urbe este una din ce în ce mai tristă. Ultima zăpadă a adus, însă, teroarea la Vînju Mare și a scos la suprafață mizeria în care e scufundat târgul săptămânal, un târg cu tradiție al județului nostru. Din ceea ce era pe vremuri, în târgul de la Vînju Mare a mai rămas o groapă împuțită, plină de noroi și pericole din ce în ce mai mari. Ultima și singura împrejmuire s-a făcut pe vremea când Adrian Duicu era președinte al Consiliului Județean, iar de autorizație sanitară - veterinară nici nu poate fi vorba. Într-un cuvânt, târgul a ajuns un focar de infecție unde, printre bălți, gunoaie, hoituri de animale și câini maidanezi, bieții oameni își vând produsele, iar clienții le cumpără, ignorând pericolele. Peste toate, cârdurile de ciori întregesc peisajul morbid.

Despre dezastrul din târgul de la Vînju Mare, primarul orașului nu are nimic de spus. Spune că a turnat acolo sute de tone de piatră, că terenul e de vină și că, mai mult, acestea sunt posibilitățile, mai ales că târgul merge pe autofinanțare. Primarul mai spune chiar că acolo era o baltă permanentă, încă din vremea copilăriei sale, când iarna în târg era patinoar și copiii se jucau acolo. Iar de vină pentru situația de la târg sunt vînjenii care nu au plătit.

Și fiindcă iarna nu-i ca vara, la Vînju Mare, deszăpezirea încă nu s-a inventat. Străzile au zăcut zile întregi sub mormanele de zăpadă, iar oamenii s-au chinuit să se descurce înotând prin omăt. Mai mult, străzile sinistre din oraș ascund și alte capcane nevăzute, cum ar fi canalele neacoperite sau mormane de gunoi acoperit cu zăpadă.

Și mai trist este faptul că din această mizerie de oraș a plecat actualul președinte al Consiliului Județean, Aladin Georgescu. Asta, însă, nu l-a determinat nicio clipă să își amintească de leagănul copilăriei sale și să facă ceva pentru el. Mai multe a făcut, pentru vînjeni, precedentul președinte de Consiliu Județean, Adrian Duicu, pe care și actualul primar a început să îl regrete.

Până la urmă, pentru orașul prezidențial, despre care fostul prefect Dan Trancotă spunea că merită să fie capitala județului, nu mai există nicio șansă. Orașul se scufundă încet și sigur într-o nepăsare continuă, iar locitorii de aici par să se fi obișnuit cu ideea că trăiesc undeva în lumea a treia, dar într-un oraș ce, pe lângă Victor Gomoiu, a dat un prefect și un președinte de județ.

Video: facebook/alin ghiciulescu

Citit 3526 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 00:13
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…