PSD VA FI CONDUS DE DĂNCILĂ, TEODOROVICI ȘI FIFOR

Social-democrații au încheiat lucrările Congresului Național, iar noua conducere a partidului a fost aleasă. Viorica Dancilă a fost votată președinte PSD, Eugen Teodorovici președinte executiv, iar Mihai Fifor este noul secretar general al partidului. Președintele PSD Mehedinți a felicitat noua conducere a partidului.

În competiția pentru funcția de președinte al PSD, Viorica Dancila a primit 2.828 de voturi, Liviu Pleșoianu 715 voturi, Șerban Nicolae 375 de voturi, iar Ecaterina Andronescu 50 de voturi. La Congres au participat circa 4.000 de delegați plus invitați.

Eugen Teodorovici a fost ales presedinte executiv cu 2.463 de voturi, iar principaul său contracandidat, Daniel Suciu, a obținut 1.358 de voturi.

Mihai Fifor a fost ales secretar general al PSD cu 2.366 de voturi. Pentru postul de secretar general au mai candidat Codrin Ștefanescu, Gabriel Petrea, Felix Stroe și Rodica Nassar.

„Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc pentru vot. Votul vostru mă onorează și mă responsabilizează. Nu este un drum ușor, acum încep luptele, va fi complicat. Sunt mulți oameni a căror speranță e legată de PSD. Sunt mulți oameni alături de acest partid, mulți oameni a căror speranță este legată de PSD. Când mi s-a propus funcția de premier m-am gândit, mulți îmi spuneau să accept, dar foarte mulți nu. Mi-am zis că am responsabilitatea să arăt că o femeie premier poate fi la fel de bună ca un bărbat premier. Am preluat apoi președinția rotatativă. Mulți au spus că nu va fi una de succes. O încheiem în câteva zile. O președinție de succes, pentru care s-a depus mult efort. Astăzi m-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate și îmi dau seama ca votul dvs. este strâns legat de dorința de implicare a tuturor de a aduce PSD pe primul loc în opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși, că împreună vom lua cele mai bune decizii pentru că PSD este cel mai românesc partid din România, partidul care a pus în primul rând românii și soarta României”, a transmis Viorica Dancilă după câștigarea președinției PSD.

Aladin Georgescu a felicitat noua conducere a PSD

Delegația PSD Mehedinți a susținut-o pe Viorica Dăncilă.

Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți: „O felicit pe doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă pentru încrederea obținută astăzi din partea colegilor pentru conducerea Partidului Social Democrat! Felicit echipa care după votul de azi reprezintă conducerea legitimă a PSD, formată din doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, în funcția de președinte, domnul ministru Eugen Teodorovici, în funcția de președinte executiv și domnul Mihai Fifor, în funcția de secretar general. Sunt cei care merită să conducă cel mai mare partid din România, cei care, împreună cu echipa guvernamentală au contribuit pentru ca România să fie acum între statele Uniunii Europene cu cea mai mare creștere economică. Această creștere se simte în condițiile de trai ale românilor. Așa cum doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a transmis astăzi, Guvernul PSD-ALDE a redat demnitatea părinților și bunicilor noștri prin creșterea pensiilor și accesul mai facil la medicamente. Congresul Extraordinar al PSD de astăzi a adus clarificări importante asupra viitorului parcurs politic al partidului, în același timp, fiind adoptate principiile care vor ghida acțiunile PSD, care vor deveni valori ale social-democraților din România. Obiectivul PSD, de a duce mai mulți români în clasa de mijloc își produce deja efectul și trebuie dus mai departe. Modernizarea administrației publice prin adoptarea Codului Administrativ și continuarea investițiilor în infrastructură și prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt obiective prioritare pentru perioada următoare. În urma Congresului Extraordinar de azi, am convingerea că avem la îndemână cele mai bune soluții pentru a recâștiga încrederea românilor. Împreună, uniți, solidari prin dialog și decență în acțiuni, vom duce România acolo unde îi este locul, pe plan internațional”.

Citit 2120 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iunie 2019 20:03
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…