REACȚIA ALDE LA AMENINȚAREA CU EXCLUDEREA DIN GRUPUL EUROPEAN

ALDE Mehedinți a transmis astăzi poziția oficială a partidului, după ce liderul grupului omonim din Parlamentul European a cerut excluderea ALDE din acest grup. Răspunsul este Acela că ALDE România a ales deja ce fel de Europă își doresc.

Excluderea ALDE Romania se va regasi "foarte probabil" pe agenda grupului politic european. DATA intalnirii in Elvetia.

Mediafax - Purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat ca este foarte probabil ca problema excluderii ALDE Romania din ALDE Europa sa se regaseasca pe agenda intalnirii statutare a formatiunii europene, din 28 iunie, in Elvetia.

StiriPeSurse: Guy Verhofstadt ii da LOVITURA FATALA lui Calin Popescu: Partidul sau, ALDE, va fi EXCLUS din grupul omonim din Parlamentul European - Partidul lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE, are zilele numarate in Grupul ALDE din Parlamentul European! Seful grupului, pe care Tariceanu il numeste ”bun si vechi prieten”, Guy Verhofstadt, a cerut, printr-o scrisoare transmisa lui Johannes Cornelis "Hans" van Baalen, presedintele ALDE european, excluderea formatiunii din Romania. Decizia ar urma sa fie luata in perioada urmatoare.

Răspunsul ALDE

• Atitudinea lui Guy Verhofstadt provoaca atat ingrijorarea, cat si tristete, insa mai presus de orice surprindere. Aceasta solicitare a domnului Verhofstadt vine in contextul in care acesta a ignorat permanent realitatea din Romania, desi a avut posibilitatea sa fie informat de toate partile, inclusiv de catre autoritatile din Romania.

• Pentru domnul Verhofstadt statul de drept inseamna doamna Kovesi si problemele pe care aceasta le are in justitie si nimic mai mult.

• Sunt cateva lucruri care trebuie clarificate. ALDE se lupta pentru justitie, dar o justitie dreapta, echidistanta facuta in numele binelui public. Oricate presiuni vor fi pe noi pentru a fi complicii unei justitii obtuze, politizate la dispozitia serviciilor secrete si care calca in picioare drepturile omului, nu vom ceda, indiferent de unde zona din care vin.

• Suntem liberali, iar pentru noi, fara a exista un profund respect fata de drepturile drepturile fiintei omenesti, liberalismul devine o forma fara continut.

• ALDE nu si-a schimbat principiile si orientarea peste noapte; nu am negociat taberele pentru locuri mai caldute in forurile europene.

• Dar in acelasi timp, nici nu vom accepta, sa sacrificam drepturile semenilor nostri, sa sacrificam insusi poporul roman pe altarul unor interese personale ori de grup.

• Intrebarea la care trebuie sa raspunda domnul Verhofstadt este: vrem o Europa a luminii, a prosperitatii, a tolerantei si a bunei intelegeri intre oameni, ori vrem o Europa intunecata, cu mecanisme democratice decorative, condusa din umbra prin teroare, legi dinadins strambe si prin dispretul aratat libertatii si drepturilor omului?

• Noi, cei din ALDE Romania, am ales deja ce fel de Europa ne dorim.

Citit 1982 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…