Imprimă această pagină
ÎN ȚARA LUI FAKE-NEWS SAU CONJURAȚIA TICĂLOȘILOR

Manipulări, trădări, ticăloșii și tone de fake-news-uri! Cam la asta au ajuns să se limiteze unele televiziuni mari din România, pentru a-și cuceri audiența bolnavă. Și, în mare parte, chiar o cuceresc! Ciudat este, totuși, alceva: Chiar dacă mulți dintre cei ce înghit pe nemestecate ticăloșiile media, sunt conștienți că e ceva putred la mijloc, preferă să le ia de bune. Iar atacurile se fac premeditat, calculat și cu sprijinul unor lideri de opinie influenți.

O reporteră a unei televiziuni centrale, nici nu mai contează care, fugărea la propriu o doamnă ministru cu întrebări stupide și chiar o certa pe aceasta că nu comunică „în interesul pensionarilor din România”. Este vorba de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, întrebată de reporteră cam așa: „Care a rămas decizia privind pensia minimă, rămâne plafonată? Pensionarii care au pensia minimă de 704 lei nu merită niște explicații de la dvs.?” Ministrul a răspuns politicoasă: „Când o să am ceva de comunicat, voi comunica!”. De aici începe o întreagă turbare! Televiziunea respectivă sare cu bocancii plini de noroi pe doamna ministru toată ziua respectivă, iar la talk-show-urile de seara inventează „momente dramatice”, „pensionari în lacrimi”, atitudine batjocoritoare de ministru”, plus o serie de discuții cu analiști de top. Dintre acesștia nu lipsește, evident, Bogdan Chirieac, care, împreună cu alți politicieni de opoziție din studiou și cu Victor Ponta la telefon, se rățoiesc la singurul reprezentant al PNL din același platou al execuției, deputatul Dan Vîlceanu. Mai contează că acesta încearcă să argumenteze, că le spune franc cum e cu pensia minimă care, de fapt, nu e pensie, ci ajutor social? Cum dracului să mai conteze? Cu sute de beneficiari ai minimei pensii în spate, ce nici nu respiră în fața micului ecran, televiziunea cu pricina trece la atac. Din studiou țipă din toți rărunchii două dudui care plâng de mila bieților oameni ce trebuie să trăiască din 704 lei pe lună. „PSD-ul le-ar fi mărit pensia minimă, PNL o plafonează! Nu vă e milă de cei mai necăjiți dintre români?”, iar montajul este cam în totalitate direcționat atât de bine, încât cu siguranță și-a atins ținta.

Mai contează că un ministru nu poate da explicații sub presiune? Că presa nu înseamnă hărțuire? Mai contează că femeia le explică clar reporterilor respectivi că „Nu ministrul muncii mărește pensia minimă, ci parlamentarii!”? De ce ar mai conta! Scopul a fost atins! „Bieții bătrâni săraci și flămânzi” deja au înghițit gălușca! Dar haideți să vedem care e, de fapt, adevărul! E unul cât se poate de simplu: Pensie înseamnă o sumă de bani care se acordă unui pensionar, după ce acesta a ajuns la vârsta la care nu mai poate munci, pe baza unor contribuții pe care le plătea, într-un fond special, în vremea în care putea munci. La ora actuală, contribuția de asigurări sociale sau CAS, așa cum este cunoscută de toți, este de 25 la sută din salariul brut încasat. Mai mult, nimeni nu poate contribui cu mai puțin de 25 la sută din salariul minim pe economie, stabilt perin lege. Și mai mult, cei care nu lucrează efectiv niciunde, dar care au divese surse de venit, pot contribui la fondul de pensii, după ce merg la Casa de Pensii și încheie un contract în acest sens.

Pe scurt, dacă vrei pensie, trebuie să contribui la fondul de pensii minim 10 ani. Cei care primesc acel ajutor social denumit impropriu „pensie minimă”, nu au lucrat, nu au contribuit, nu i-a interesat sau, după caz, au contribuit mai puțin de 10 ani. În aceste condiții, în România s-au perpetuat niște inechități flagrante. Există oameni care au lucrat peste 25 de ani și care au o pensie de 800, 900, 1000 sau puțin peste 1000 de lei. Cum se simt aceștia oare când se uită la unul care nu a muncit niciodată, dar căruia statul îi face cadou 704 lei pe lună? Bun ok, nici asta nu ar fi rău, pentru că statul trebuie să aibă grijă de fiecare cetățean al lui, dar de aici și până la a pretinde statului să îți dea o pensie ce trebuie să mai fie și indexată anual, doar pebntru că ai ajuns la 65 de ani și te-ai trezit că nu ai un venit, cum nu ai avut niciodată în viața ta, e deja prea mult!

Cei 704 lei, plafonați acum de Guvern, sunt suficienți pentru mulți dintre acești „sărmani”, adică sunt un minim existențial. Dacă „sărmanul” în cauză locuiește la țară, are gospodăria plină de orătănii, are pământ și multe altele, cred că se descurcă bine de tot cu pomana în cauză. Mulți dintre oamenii aflați în această situație, unii pensionari de la CAP, nu fac scandal și nu cer mai mult, iar eu am tot respectul pentru ei, să nu fiu greșit înțeles! Dar când vine televiziunea lui pește și îi întărâtă, spunându-le că merită mai mult, dar nu vrea ministrul Violeta Alexandru să le dea, atunci deja demersul nu mai este unul jurnalistic, nici unul de interes public, ci unul ce seamnă a ticăloșie. O ticăloșie fără margini ce curge precum o zoaie în conștiințele unor oameni puțin informați, prea obosiți sau prea bolnavi pentru a mai face eforturi să își învingă ignoranța. O ticăloșie ce aduce audiență, cu prețul virusării iremediabile a populației și ci prețul zdrobirii conștiinței naționale. O practică, des folosită, de regimurile autoritare și de comuniști!

Citit 2366 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 15:14
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…