CÂNTECUL DE LEBĂDĂ AL UNEI EPAVE ȘI GOANA DUPĂ UN MACAC

Cel puțin două evenimente marcante ale zilei de astăzi mi-au atras atenția în mod deosebit. Dând la o parte toate celelalte știri de doi lei, precum cutremurele de 2 grade și bombele de la RTV, informațiile privind nervii epavei politice Tăriceanu Popescu Călin Anton Constantin și goana după maimuța macac din București, sunt chiar senzaționale. Dacă macacul a fost capturat, Tăriceanu, cu propriile lui frustrări, zburdă încă liber prin politica românească.

Oameni buni, jale mare azi pe scena politică! După ce și-a luat partidulețul minion de doi bani și a plecat de la guvernare, pentru a se alătura PRO ROMÂNIA, nenea Tăriceanu Călin Anton a luat astăzi cele mai zdravene șuturi în dos de la partidul duplicitar și obscur pe care tot el l-a inventat. Bunăoară, vreo câțiva membri ALDE s-au proțăpit în calitatea de miniștri desemnați de PSD. Mai exact, un ALDE croit după chipul și asemănarea lui Călin, viteazul traseist care, în timpul în care PNL ieșea de la guvernare, el intra pe ușa din dos în cabinetul lui Ponta, pentru a păstra viu USL-ul. Nici nu e de mirare că și alți membri ALDE fac acum ce făcea Tăriceanu pe vremuri, dar nu asta e problema! Ceea ce nu înțeleg eu, e altceva! Cum mama dracului să ai atâta tupeu încât, cu cei patru la sută pe care te-ai scremut să îi scoți la ultimele alegeri, să pui atâtea condiții, să faci atâta gălăgie și să emiți atâtea pretenții. Adică să îi scrii lui Iohannis să nu accepte noii miniștri, să te rățoiești la partidul care te-a proțăpit în funcția de al doilea om în stat și să te comporți ca și cum ai fi buricul pământului în politica românească, e totuși prea mult!

De fapt, ce se întâmplă în realitate? Păi e foarte simpu! ALDE a ieșit de la guvernare, doar pentru a putea să îl ia de guler pe Tăriceanu și să îl zvârle la coșul de gunoi al istoriei, după care s-a spălat pe mâini și s-a reîntors la guvernare. Și era și normal să fie așa, pentru că o absurditate mai mare decât aceea de a pleca de la guvernare pentru a alege o potențială variantă câștigătoare nici nu există. Adică tu ALDE, un partid care ai luat 5 la sută la alegerile parlamentare din 2016, și aia cu ajutorul PSD, care ai avut toate onorurile posibile, nemeritat, tot cu ajutorul PSD, tu Tăriceanu care ai fost salvat de PSD de la contactul direct cu procurorii DNA, vii acum să faci pe grozavul? Te umfli în pene și te dai atât de important, de parcă ai fi, așa cum spuneam mai sus, buricul politicii românești. Oare chiar nu se mai poate trăi în politica românească fără fandoselile și mofturile lui Tăriceanu, oare chiar trebuie ținut în viață acest personaj sinistru, doar așa pentru că el se numește Tăriceanu și se crede adevăratul liberal al acestei țări? Este aiuritor și enervant! Nu mai putem respira fără Tăriceanu pe lumea asta și fără filosofia lui politică anacronică!

Și pentru că am început acest comentariu cu o comparație, vreau să vă spun că e totuși interesant modul în care uneori lucrurile se întrepătrund fără voia noastră. Adică în timp ce unii alergau azi prin București după trei maimuțe macac, scăpate din captivitate, se pare din curtea unui celebru interlop, Tăriceanu alerga după trei subordonați scăpați în borcanul de miere al guvernării. Dom’le și era așa de nervors Tăriceanu, încât a spus, textual, că îi e scârbă să mai vorbească de Ion Cupă, Grațiela Gavrielescu și Alexandru Băieșeanu, aldiști scăpați în Guvernul Dăncilă. Cine dracu îi dă dreptul acestui individ de patru la sută să dispună asupra destinului unor politicieni și să îi ia așa ca pe o turmă pentru a-i scoate de la guvernare, e greu de explicat.

Dacă încă mai există în ALDE disidenți care nu vor la PRO ROMÂNIA, ce poate să facă Tăriceanu? Adică, dacă toți membrii ALDE se întorc la guvernare, ce face Tăriceanu? Îi dă afară din partid?

Și pentru ca totul să treacă de limitele absolute ale penibilului, iată ce scria astăzi stiripesurse.ro: „Informație bombă. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este dispus să poarte discuții cu Viorica Dăncilă. După ce ALDE a ieșit de la Guvernare și PSD a reușit să îl impună pe Teodor Meleșcanu, fost ministru și membru ALDE, ca șef al Senatului, Tăriceanu dă înapoi și anunță că vrea să discute cu Dăncilă. Condițiile liderului ALDE? Ca Dăncilă să renunțe la numirea lui Meleșcanu ca șef al Senatului și la transferarea a trei parlamentari ALDE”. Oare poate exista ceva mai grețos ca asta? Adică pleci de la guvernare, arunci Guvernul în aer, stârnești o furtună politică, după care ești gata să te faci râmă și să vii la premier pentru a negocia! Dar nu oricum, ci cu pretenții! Adică cum să fie Meleșcanu șef la Senat și niște unii de la ALDE, subalternii tăi, miniștri? Păi pentru a-i vedea tăvăliți pe aceștia prin noroi și umiliți, ai fi gata, Tăricene, să bați palma cu Dăncilă și să faci la loc comanda, ai fi în stare să îi dai cu flit lui Ponta și să spui că asta e, de fapt, o strategie politică inteligentă.

Concluzia e una singură: ceva mai jenant decât asta credeați că poate exista în politica românească? Îl ajută Călin pe Ponta sau mai mult îl încurcă?

Citit 558 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2019 21:05
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…