„CUM SĂ PLECI NOU ȘI SĂ TE ÎNTORCI VECHI”

Titlul este o expresie genială, o chintesență a înțelepciunii populare românești ce se pliază cel mai bine pe umilința fără precedent trăită de președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, GIGI, cel care a plecat la Comitetul Executiv Național al PSD ca disident, susținător al taberei conduse de Firea – Stănescu – Țuțuianu, dar a votat cu Dragnea. Nu alegerea lui Georgescu este interesantă aici, ci faptul că a fost umilit de colegii din conducerea filialei. Mai mult, de rușine, Georgescu și-a închis telefonul.

La votul din CExN, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a votat pentru menținerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului. Votul pro Dragnea, la fel ca și victoria zdrobitoare a liderului autoritar al PSD, sunt mai puțin interesante aici. E dreptul oricărui partid de a-și decide singur soarta, conducerea și linia politică directoare. Nu avem voie să comentăm deciziile unui for decizional al unui partid, mai ales când acest partid conduce România. Tema care mă frământă pe mine în acest comentariu este acțiunea șobolănească a lui Aladin Georgescu, care s-a decis de unul singur, probabil în timp ce făcea duș sau în somn, să ia taurul de coarne și dea de pământ cu Liviu Dragnea. Nu s-a consultat cu Biroul Executiv Județean, nu a vorbit nici măcar cu vicepreședinții filialei și, mai grav, nici măcar cu președintele executiv al PSD Mehedinți, Marius Screciu. Și-a închis telefonul, a adoptat aceeași atitudine ascunsă, duplicitară și sobolănească, pe care o adoptă de obicei, și a plecat la București cu gânduri mari. Acolo s-a trezit, însă, cu o delegație de primari care aproape au șters pe jos cu el. Vă dați seama cam cum arată situația în care vine primarul municipiului reședință de județ, lider cu greutate în filială, președinte executiv al PSD Mehedinți, și le spune greilor PSD că Aladin nu are nici un mandat din partea filialei județene pentru a vota într-un fel sau altul. De fapt, Aladin a fost așa de misterios încât nu le-a spus nici dacă votează pentru, nici dacă votează contra. Ditamai președintele executiv – Marius Screciu și primarul celei mai mari comune din județ – Constantin Trușcă, lider al aleșilor locali, au aflat de la televizor că omul pe care ei l-au făcut șef peste întreg județul și-a băgat ceva în comunicarea internă de partid, în colegialitate, prietenie și unitate de monolit. Dacă Aladin s-a decis să dea de pământ cu Dragnea, atunci nimeni nu mai putea să îndrăznească să fie informat de această decizie importantă.

Votul pentru încrederea sau neîncrederea în președintele partidului este o decizie de o importanță majoră, care se ia cu o largă consultare a organelor locale de conducere și cu factorii de decizie de la nivel județean. Doar că Aladin Georgescu s-a crezut un fel de sultan peste partid și a zis că dacă are chef să-l schimbe pe Dragnea, ce rost mai are să le spună și colegilor săi.

Pentru gestul său, Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți, a ajuns un fel de oaie neagră a filialei, iar soarta lui atârnă de un fir foarte subțire. Cei care l-au umilit la București sunt patru primari PSD din Mehedinți: Marius Screciu – primarul Severinului, Constantin Trușcă – primarul comunei Șimian, Lucian Coandă – primarul comunei Bâcleș și Ion Stoican – primarul comunei Isverna. Doi dintre aceștia, însă, Marius Screciu și Constantin Trușcă, sunt doi grei ai PSD Mehedinți care au șanse mari de a-i decide soarta de lider județean. Marius Screciu, primarul Severinului este și președinte executiv al PSD Mehedinți. Celălalt primar, Constantin Trușcă, este fost deputat, lider al aleșilor locali ai PSD din Mehedinți și proprietarul unei televiziuni locale. Văzând că Aladin a dat bir cu fugiții, inițial oamenii au crezut că o fi dispărut, că s-o fi prăpădit săracul, dar au aflat că plecase glonț la CEX. Așa că i-au luat urma și i-au cerut socoteală. Screciu și Trușcă aproape că l-au umilit în fața greilor din PSD. Aceștia când au auzit că Georgescu nu are nicio susținere să voteze împotriva lui Dragnea, s-au crucit, iar Marian Oprișan l-a avertizat că va plăti cu funcția pentru ceea ce a făcut. Surse de la fața locului spun chiar că Aladin mai avea puțin și se alegea cu câteva perechi e palme.

Umilit, tăvălit și speriat ca un șoarece, Aladin a intrat la CEX ca mielușelul și a votat așa cum de fapt i-au cerut primarii. Acei primari care sunt deja mult mai puternici și influenți decât el. Acum va trebui să dea socoteală colegilor de la Mehedinți și are mari șanse să plătească această șobolăneală cu funcția.

Ce concluzie am putea să tragem de aici? Una simplă: Adevărații șefi ai PSD Mehedinți sunt Marius Screciu și Constantin Trușcă, ei au mai multă autoritate în partid și mai multă înțelepciune, mai multă forță și notorietate. Ca atare, isprava din care Aladin a ieșit umilit de tot ar trebui să conducă la debarcarea lui urgentă. În acest moment, Marius Screciu și Constantin Trușcă sunt adevărații lideri ai PSD Mehedinți, pentru că ei au salvat filiala de la rușinea de a fi fost tăvălită într-o aventură în care nu avea ce să caute.

Și, repet! Nu mă interesează rezultatul votului și nici că Dragnea i-a bătut măr pe disidenți, mă interesează sobolănismul cu care un șef e filială ia decizii de unul singur și nu respectă regulile minime ale transparenței. Am încercat să-l contactez, dar e prea important pentru a vorbi cu presa, pentru că el s-a trezit călare pe o putere atât de mare, încât se pare că aceasta i-a luat mințile. Și, apropo! Domnule Aladin, a spus Dragnea la conferința de presă că liderii PSD care nu vorbesc cu presa, ar trebui să plece! Dumneavoastră ce mai așteptați? Domnii Screciu și Trușcă discută cu presa!

Felicitări domnule Marius Screciu! Felicitări domnule Constantin Trușcă!

Citit 5278 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 12:30
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: « UN NOU ÎNCEPUT, jurnalmehedinti.ro
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…