Într-un oraș în care o sportivă a adus cinci medalii de aur la înot României și Mehedințiului, antrenându-se în piscine private, Bazinul Olimpic stă închis în paragină de aproape zece ani.

Lavinia Brebu este, dacă nu cumva greșesc, ultima campioană națională la înot pe care a dat-o Mehedințiul și cu siguranță ultima sportivă care a adus județului o performanță internațională - vicecampioană europeană. Se întâmpla în 1997, an când singurul Bazin Olimpic din acest colț de țară era în funcțiune. După ce s-a retras din actvitatea competițională, Lavinia s-a angajat în poliție, apoi s-a transferat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți. Din această postură, tânăra a continuat înotul de performanță, participând la competițiile interne și internaționale din cadrul „internelor”. Desigur sunt greu de numărat medaliile obţinute în competiţii interne, însă, de la cele cinci ediţii ale Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, Lavinia a adunat până acum nu mai puţin de 34 de medalii. Numai de la ultima ediţie a acestor jocuri, încheiată de curând, Lavinia a adus acasă nu mai puţin de şapte medalii. Cinci de aur, una de argint şi una de bronz. „Competiţia a reunit peste 10.000 de poliţişti şi pompieri din întreaga lume, care s-au întrecut la cele 60 de discipline sportive, la disciplina înot, Lavinia Brebu, a obţinut rezultate remarcabile, ce au clasat-o pe primul loc la cinci dintre probe: 100 m - SPATE, 100 m - FLUTURE, 200 m – MIXT, 4*50 M - ŞTAFETĂ MIXT, 4*50 M - ŞTAFETĂ LIBER, pe cea de a doua poziţie la proba 50 m – FLUTURE şi a treia la proba 200 m – LIBER” se precizează într-un comunicat transmis de ISU Mehedinţi. Colegii au şi felicitat-o pe Lavinia şi i-au transmis aprecierile lor într-o conferinţă de presă desfăşurată astăzi (n.n. 23 august).

Performanţe obţinute, înotând într-o piscină privată şi la Şcoala nr. 7

Tânăra sportivă spune că s-a antrenat din greu pentru a obţine aceste rezultate. Din păcate, condiţiile ei de antrenament sunt improprii, deoarece a fost nevoită să înoate fie într-o piscină privată, fie la Şcoala numărul şapte, pe timpul iernii. „Sunt mândră că m-am întors de la cea de-a cincea ediţie a acestor jocuri mondiale cu cele mai multe medalii de aur, de la prima participare până în prezent. A fost o muncă intensă, tot anul m-am pregătit pentru această competiţie, a fost obiectivul meu, sunt multe ore pe care le petrec antrenându-mă şi mă bucur că am reuşit să vin victoriasă. Sincer, nu mă aşteptam nici eu la atâtea medalii de aur. Toată lumea a fost impresionată de noi, ca aşa o ţară mică să ajungă acolo şi să şi reuşim să urcăm pe podium şi anul acesta am fost un lot de treisprezce pompieri, din întreg Inspectoratul General şi din alte judeţe şi toţi am reuşit să venim cu medalii la mai multe discipline sportive”, a spus Lavinia. În ce priveşte condiţiile de antrenament, tânăra nu şi-a ascuns nemulţumirea că de atâţia ani, Bazinul Olimpic din oraşul nostrum este în paragină: „Nu este normal că nu s-a reuşit reabilitarea lui în opt ani de zile. Este strigător la cer! Eu îmi doresc să se realizeze acest proiect, să se reabiliteze bazinul, nu numai pentru mine, ca fostă sportivă de performanţă şi ca şi iubitoare a acestui sport, ci pentru copiii din acest oraş, vă spun şi în calitate de mamă şi pentru fiul meu care are talent şi mă moşteneşte”.

Cine este Lavinia Brebu

“Lavania Brebu a început să înoate pe la vârsta de 8 ani. Având talent, a fost selectată în Lotul Sportiv al municipiului Dr.Tr.Severin. Timp de trei ani s-a antrenat la Bazinul Olimpic din municipiu, au urmat şapte ani de pregătire la Reşiţa şi încă trei ani în cadrul Clubului Sportiv „Dinamo” Bucureşti. În cei 13 ani în care a făcut sport de performanţă, a obţinut numeroase titluri, fiind multiplă campioană balcanică şi naţională, în perioada 1992-2002, vicecampioană europeană în 1997 şi vicecampioană a ţărilor latine în 1998. Ca lucrător al Ministerului Afacerilor Interne, nu a încetat să obţină numeroase premii, participând la concursuri desfăşurate anual de către minister. De aproape 10 ani este ofiţerul care răspunde de activitatea sportivă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi. Face parte din lotul Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgentă şi participă la numeroase competiţii. Chiar dacă a întrerupt sportul de performanţă, ea nu a încetat să se antreneze continuu. O face din plăcere, dar şi din obişnuinţă, iar activitatea pe care o desfăşoară în cadrul I.S.U. “Drobeta” o ajută să îşi continue pasiunea” se precizează într-un comunicat transmis de reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Citit 1960 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2017 14:50
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…