Sport, sănătate, adrenalină şi relaxare într-un peisaj unic în nordul judeţului Mehedinţi. Toate acestea le-au găsit participanţii la cea de-a doua ediţie a Karst Isverna MTB Race.  Mai multe detalii, interviuri cu protagoniştii, dar şi cu câştigătorii în materialul video ataşat.
Este vorba de un concurs de MTB care s-a desfăşurat pe două trasee, în nordul judeţului Mehedinţi, la care au participat inclusiv ciclişti cconscraţi din România. Este o întrecere care începe să devină tradiţională şi care îi supune pe competitori la un efort fizic susţinut, doarece ţinând cont de traseul foarte dificil.
Nici chiar vremea cam ploioasă de la începutul întrecerii nu i-a împiedicat pe cei 84 de concurenţi să înfrunte muntele pe bicicletă. Organizate printre brazi şi pe povârnişuri stâncoase, cele două curse i-au solicitat serios chiar şi pe cicliştii consacraţi. După ce au primit câteva informaţii despre traseul pe care vor merge, de la Alexandru Ciocan, unul dintre cicliştii consacraţi ai României s-a dat startul celor două întreceri. Cei 84 de concurenţi au avut de înfruntat un traseu solicitant dar foarte frumos, în două probe, cea de 42 de km şi cea Family, desfăşurată pe 21 de kilometri. Primii care au ajuns la linia de sosire au fost, desigur, concurenţii de la traseul scurt. Unii dintre ei s-au înscris hotărâţi să câştige, alţii au venit nu pentru premii, ci pentru sport, sănătate, dar şi pentru frumuseţea zonei şi a oamenilor locurlui.
După aproximativ două ore au sosit şi primii concurenţi de la traseul lung. Au trecut linia de sosire umăr la umăr doi ciclişti profesionişti şi foarte cunoscuţi al României, Alex Ciocan şi Liviu Nicolae Mititelu (foto jos).
Şi doamnele şi domnişoarele au fost la înălţime, aşa că prima concurentă care a trecut linia de sosire s-a putut lăuda că a lăsat în urmă destul de mulţi băieţi.
MTB Karst Isverna s-a încheiat duminică, seara târziu, deoarece pentru concurenţi a gătit şef Foa, unul dintre maeştrii bucătari consacraţi de la noi, iar participanţii au dansat de ritmuri de muzică uşoară.
Citit 1175 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2017 23:54
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…