SINDICATELE SE PREGĂTESC DE PROTESTE

Blocul Naţional Sindical, una dintre cele mai mari centrale sindicale din românia, cheamă membrii de sindicat şi, în general, pe toţi angajaţii din România să protesteze cu fermitate împotriva intenţiei Guvernului de a transfera contribuţiile sociale din sarcina angajatorului, în cea a angajatului.

Sub sloganul „Nu experimentelor pe români”, liderii sindicali îi avertizează pe guvernanți că ignoră nu numai legislația europeană în materie, ci și drepturile cetățenilor români, obligați să fie cobai pentru măsuri aberante.

Conducerea filialei Mehedinți a Blocului Național Sindical Mehedinți s-a raliat astăzi colegilor din întreaga țară în demersul de a atenționa populația, în special angajații, să fie foarte atenți la intențiile Executivului de a schimba legislația în defavoarea oamenilor. Mai exact, președintele BNS Mehedinți, Florin Rogobete, avertizează asupra faptului că decizia Guvernului de a transfera integral în sarcina salariaților responsabilitatea finanțării sistemului de pensii și asigurări de sănătate este o măsură incoerentă și hazardată. O asemenea măsură ar fi total în defavoarea poporului român. Sindicatele cheamă oamenii să declanșeze o amplă acțiune de protest.

La rândul său, secretarul general al BNS Mehedinți, Petre Mirea, a precizat că o asemenea măsură, care aparent aduce o majorare a salariilor, ar putea la final să conducă la scăderea lefurilor și, mai mult decât atât, ar putea afecta cuantumul opensiilor pentru cei care vor ieși la pensie după adoptarea unei asemenea legi aberante.

Sindicatele mai atrag, de asemenea, atenția că o asemenea măsură, unică în Europa, încalcă flagrant convenții internaționale ratificate de România cu privire la sistemele de securitate socială și directive europene. Măsura ar duce la renunțarea la principiile solidarității și asumăruiii echitabile și echilibrate a sarcinii finanțării.

Citit 834 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 15:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…