După ce au declanşat o anchetă în ceea ce priveşte decizia lui de a ieşi în stradă la începutul lunii februarie a acestui an, cei de la IPJ Mehedinţi au decis să claseze dosarul, după ce au decoperit că nu există probe care să-l incrimineze pe tânărul agent. Raul Ghenciu nu a încălcat legea şi nici statutul poliţistului!

Pe 1 februarie 2017, Raul Ghenciu se alătura protestului declaşat la Drobeta-Turnu-Severin împotriva celebrei ordonanţe care a scos în stradă o ţară întreagă. În timpul protestului, tânărul şi-a dat seama că demersul său este vizat de o anume persoană, pe care ulterior a identificat-o ca fiind un ofiter de la birou de ordine publica şi care îl filma. Contrariat, dar şi nemulţumit pentru că i se încălca dreptul la liberă exprimare, poliţistul a plecat acasă, iar în zilele următoare i-a însoţit pe protestatari fiind la serviciu, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. După 13 zile de la protest, Raul Ghenciu s-a trezit că împotriva sa a fost declanşată o cercetare prelabilă, din ordinul şefilor IPJ Mehedinţi, deşi nu se ştia nicio clipă vinovat. Manifestarea la care participase, în timpul său liber, nu era în niciun caz cu caracter politic, una la care prin statutul poliţistului i-ar fi fost interzis să participe.

Lui Raul Ghenciu i s-a cerut să prezinte un raport al demersului său, pe care desigur l-a depus, dar pe care l-a publicat şi pe o reţea de socializare. După mai multe săptămâni de verificări, cei de la IPJ Mehedinţi şi-au dat seama că Raul nu a încălcat legea şi au decis să claseze dosarul. Numai că, pentru a intra în posesia rezultatului cercetărilor efectuate asupra sa, agentul a trebuit să facă mai multe demersuri şi să ceară chiar în scris raportul cu privire la concluziile anchtei. După oarecare tergiversări, colegii de la resurse umane i-au comunicat rezultatul anchetei, şi a aflat că dosarul său a fost clasat. Raul Ghenciu comunică această soluţie într-o înregistrare pe care a publicat-o pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care transmite şi un mesaj pentru colegii care i-au făcut raportul în urma căruia a fost declanşată cercetarea sa.

„După toată acestă tevatură, m-am întâlnit şi cu adjunctul Poliţiei municipiului, Drobeta-Turnu-Severin, cel de la care într-un fel a plecat cercetarea. Pentru că dumnealui a făcut informare către inspectorul şef, acesta din urmă declanşând procedura cercetării prealabile împotriva mea. Acesta mi-a spus că a fost obligat să facă acest demers întrucât mai mulţi colegi de-ai mei au întocmit rapoarte care îi aduceau la cunoştinţă că eu aş fi participat la o manifestaţie cu caracter guvernamental, să-i spun aşa. Pe această cale, doresc să le spun respectivilor mei colegi, cât şi tuturor poliţiştilor să nu mai facă rapoarte înainte de a fi declanşată o procedură prelabilă, întrucât, după cum vedeţi şi în cazul meu, managerii şi şefii din poliţie se folosesc de aceste rapoarte pentru a se spăla dumnealor pe mâini, pentru a lua responsabilitatea pe care ei ar trebui să o aibă atunci când declanşează o cercetare şi o aruncă, de fapt, pe poliţişti, cum că de la aceştia ar fi plecat cercetarea. Poliţiştii ar fi trebuit să se gândească că nu cu managerii şi cu şefii din poliţie participă în stradă la intervenţii ci cu colegii lor, cum a fost cazul meu”, a declarat Raul Ghenciu, în postarea sa de pe Facebook.

Raul Ghenciu mai precizezază că la solicitarea şefului Filialei Poliţiştilor Europeni de la Craiova, de acum înainte se va implica în formarea în Mehedinţi a unei filiale EUROPOL şi a declanşat deja demersurile pentru înfiinţarea acesteia. Întregul mesaj transmis de Raul Ghenciu în aceste zile îl puţei găsi şi pe Youtube (video, deasupra articolului)

Citit 4631 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2017 22:56
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…