Muzeul Regiunii Porților de Fier a inaugurat, pe data de 11 mai 2017, trei expoziții de mare valoare și încărcătură emoțională.

„Amintiri din Ada-Kaleh” este una dintre cele trei expoziții și oferă vizitatorilor mărturii ale vieții și culturii nepieritoare ale comunității care a trăit pe insula devenită paradis pierdut după ce a fost înghițită de lacul de acumulare al hidrocentralei de la Porțile de Fier I. Ada-Kaleh va rămâne o mărturie peste timp și totodată vatră de civilizație despre care și astăzi cercetătorii mai explorează iar curioșii mai caută mărturii și amintiri. Muzeul Porțile de Fier a îcercat să recreeze atmosfera ce domnea în urmă cu o jumătate de veac pe insula dispărută.

Citit 904 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2017 21:11
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…