DIGI24 relatează despre o amendă record primită de Primăria Orşova, ca urmare a faptului că municipiul este sufocat de gunoaie din data de 18 ianuarie 2017. Este vorva de 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi)!


„O jumătate de milion de lei au de plătit edilii pentru că au permis ca oraşul să fie sufocat de gunoaie. Toată situaţia a pornit de la un conflict între firma de salubritate şi autorităţile locale. Operatorul a încercat să obţină o majorare a tarifelor, iar administraţia a refuzat, aşa că firma nu a mai ridicat deşeurile menajere de peste două săptămâni”, relatează Digi24.

În Orşova, gunoiul nu a mai fost ridicat de către operator de pe data de 18 ianuarie 2017. Astfel, ghenele de gunoi din spatele blocurilor sunt sufocate de deşeurile menajere aduse de locatari. Iată ce părere au localnicii:

„Tomberoanele sunt pline, spaţiul dintre ele este plin, unde să mai pună oamenii ? Până la urmă o să arunce de jur împrejur”.

„E urât”.

„Lasă de dorit. Noi populaţia suferim datorită faptului că neînţelegerile astea cu societatea, cu primăria, consilierii nu se înţeleg”.

Operatorul de salubritate nu a mai ridicat gunoiul deoarece Consiliul Local a refuzat să aprobe majorarea tarifelor.

„Pentru colectare, transport si colectare gunoaie la populaţie, până la momentul acesta se percepea un preţ de 7.43 lei fără TVA; iar operatorul dorea ca în anul 2017 să dubleze preţul 14 lei şi 54 de bani fără TVA”, spune Marius Stoica, primarul municipiului Orşova.

Tarife aproape duble au fost solicitate şi în cazul firmelor - de la 87 de lei, la 152 de lei.

„Acea taxă de 80 lei/tonă care trebuie plătită obligatoriu către Ministerul Mediului. Acea taxă este suportată de generator, generatorul de deşeuri este populaţia şi agenţii economici. În aceste condiţii, E obligatoriu ca acea taxă să fie introdusă în preţ”, afirmă Constantin Popescu, directorul operatorului de salubritate.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au făcut deja controale în teren, iar amenda va veni pe adresa primăriei.

„Urmează, în urma cercetărilor, şi la faţa locului, şi a documentelor, urmează să sancţionăm Primăria cu o amendă de 500.000 de ron”, spune Cătălin Tutilescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Municipalitatea vrea acum să rezilieze contractul cu actualul operator şi să înfiinţeze un serviciu public, care să se ocupe de salubrizare.

Citit 2652 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 10:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…