După aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare pentru consolidarea, reabilitarea și restaurarea Muzeului de Artă din Severin, dar și după mai multe încercări de găsire a unei firme specializate, clădirea celebră în municipiu intră în reabilitare. Un consorțiu italian a semnat astăzi cu Consiliul Județean contractul de proiectare și execuție și va începe lucrările. În cel mult un an și jumătate, Muzeul trebuie reabilitat.

Mult așteptata reabilitare și restaurare a uneia dintre cele mai frumoase clădiri din Drobeta Turnu Severin, ce găzduiește astăzi Muzeul de Artă, se apropie. După aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 5, dar și după o chinuitoare căutare a unei firme specializate în restaurare, astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Un consorțiu italian de prestigiu, cu experiență bogată în restaurarea clădirilor monument va reabilita și restaura Muzeul de Artă. Lucrările vor începe în cel mai scurt timp, iar în maxim 19 luni ar trebui să avem parte de o clădire superbă căreia i se va reda strălucirea și farmecul pe care îl merită. Consorțiul Italian care va reabilita clădirea este format din circa 100 de firme și are o vastă experiență în domeniul restaurării de monumente istorice. Clădirea se află în administrarea Muzeului Regiunii Porților de Fier.

Citește continuarea articolului și vezi declarațiile pe realitateademehedinti.net

Citit 1356 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…