realitateademehedinti.net: PESTA PORCINĂ AFRICANĂ, LÂNGĂ MEHEDINȚI

Cumplitul virus al pestei porcine africane este la doar 20 de kilometri de județul Mehedinți. Dacă până acum, județul de la Dunăre a fost ferit de pestă, după ce virusul a fost confirmat în comuna doljeană Secu, într-un sat învecinat cu comuna mehedințeană Bîcleș, autoritățile sanitare veterinare au luat primele măsuri. Patru filtre de protecție au fost amplasate la Smadovița, Dumbrava, Breznița-Motru și Butoiești, localități aflate la granița cu județul vecin.

Virusul pestei porcine africane a fost deja confirmat, încă de marți, 30 octombrie, în comuna doljeană Secu, satul Comănicea, localitate aflată chiar la granița cu localitatățile Smadovița și Corzu, arondate comunei Bîcleș din Mehedinți. Autoritățile locale și cele sanitare veterinare au intrat în această dimineață în alertă maximă. După o întâlnire cu subprefectul de Mehedinți, Octavian Tuțu, echipa de la Direcția Sanitară Veterinară și de Siguranța Alimentelor, condusă de directorul Irina Zoican a plecat în punctele fierbinți de la granița cu județul Dolj, pentru montarea filtrelor de protecție și pentru asigurarea zonei. Prima oprire a avut loc în zona satului Smadovița, din comuna Bâcleș, localitatea aflată practic cel mai aproape de focarul din Comănicea. Aici s-a montat primul covor de protecție, pe drumul către Dolj. Primarul comunei Bîcleș, Lucian Coandă a venit la fața locului, unde, de altfel, vor rămâne în permanență câte un reprezentant din partea DSVSA, Primăriei Bîcleș și Poliției Locale. Mașinile care intră în Mehedinți sunt controlate și au fost interzise transporturile de animale sau produse din carne. Alte trei filtre de protecție au fost montate la Dumbrava, Butoiești și Breznița-Motru.

Citește mai mult pe realitateademehedinti.net

Vezi și știrea Tele 2 Drobeta aici

Citit 2801 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…