PUNCT FINAL AL UNUI REFERENDUM EȘUAT: MEHEDINȚI – 26,28 LA SUTĂ

realitateademehedinti.net: Județul Mehedinți a încheiat cele două zile ale referendumului eșuat cu fruntea sus, adică peste media pe țară. Procentul de participare la vot final, comunicat de Biroul Electoral Central este de 26,28 la sută, adică peste media pe țară de 20,41 la sută și plasează județul pe locul 8 pe țară. Radiografia celor două zile de efort electoral arată dezinteres în orașe și mobilizare în mediul rural. Cel mai mic procent a fost înregistrat la Severin (14,56 la sută), iar cel mai mare la Bîcleș (88,95 la sută).

Două zile extrem de liniștite pentru un referendum cu o miză relativ importantă, în județul Mehedinți. Importanța modificării articolului 48 din Constituția României a avut ceva mai multă relevanță în mediul rural, prin comparație cu orașele și municipiile. Mehedințenii au ieșit la vot, în număr ceva mai mare, în cea de-a doua parte a zilei de duminică, atunci când, de altfel, procentele din ziua precedentă s-au dublat sau, în unele zone chiar s-au dublat.

Campionii absoluți ai prezenței la vot au fost cetățenii comunei Bîcleș și, evident, cei care au vizitat comuna duminică și au votat pe listele suplimentare de acolo. Prezența la vot a fost la Bîcleș de 88,95 la sută, iar două dintre cele 5 secții de votare de aici au consemnat rezultate de peste sută la sută: Bîcleș – 104,84 la sută și Petra – 102,87 la sută. Mai exact, pe listele electorale permanente de la nivelul comunei sunt înscriși 1.530 de alegători și au venit la vot 1.361. Ce-i drept, marea majoritate a acestora nu prea erau din Bîcleș, deoarece au votat pe listele suplimentare, adică 978 de alegători.

La polul opus, pe ultimul loc, în ceea ce privește prezența la vot se situează municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, Aici, doar 14,56 la sută din alegători au votat. Tabloul complet al votului de la Severin este următorul: 90.946 de alegători înscriși p listele electorale permanente, 13.249 de votanți, dintre care 11.890 pe liste permanente, 1.055 pe liste suplimentare și 304 cu urna mobilă.

Printre comunele cu procente modeste se mai află Salcia – 16,98 la sută și Ponoarele – 18,87 la sută.

Situația în celelalte orașe ale județului este următoarea:

Orșova – 15,28 la sută;

Strehaia – 26,52 la sută;

Baia de Aramă – 29,17 la sută;

Vînju Mare – 20,97 la sută.

Citit 2635 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2018 00:29
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…