sursa video: Facebook, pagina Andrei Stănișoară

Cea de-a optsprezecea ediție a tradiționalei sărbători a smochinelor, de la Svinița, a prilejuit o interesantă dezbatere despre perspectivele de dezvoltare și de valorificare a potențialului turistic deținut de una dintre cele mai frumoase zone ale Clisurii Dunării. „Svinița încotro?” a fost tema unei conferințe deosebit de interesante, la care subprefectul Andrei Stănișoară a venit cu barca.


Exploatarea uriașului potențial turistic al zonei de o rară frumusețe de pe raza comunei Șvinița și atragerea de fonduri europene pentru agroturism și pentru construirea de pensiuni turistice, au fost temele de dezbatere ale unei conferințe cu titlul „Svinița încotro?”, prilejuite de tradiționala sărbătoare a smochinelor, organizată anual la Svinița și ajunsă la cea de-a optsprezecea ediție. Alături de primarul frumoasei comune din Clisura Dunării, Nicolae Curici, s-au aflat subprefectul de Mehedinți, Andrei Stănișoară, senatorul ALDE, Ionuț Sibinescu, primarul Orșovei, Marius Stoica, dar și factori de răspundere din domeniul gestionării și atragerii fondurilor europene.

Subprefectul județului Mehedinți a reamintit faptul că singura șansă de dezvoltare a zonei este turismul și că administrația locală trebuie să profite de frumusețea locurilor și de fondurile europene. Subprefectul s-a gândit să vină la Svinița nu cu mașina, ci cu barca, dar a fost tare nemulțumit de faptul că nu a avut unde să acosteze, fiind nevoit să o lase la poliția de frontieră.

Discuțiile au fost extrem de interesante, iar factorii de răspundere prezenți la conferință au concluzionat că este mare păcat ca fondurile europene să nu fie folosite la întreaga capacitate pentru a face din Svinița un adevărat paradis turistic.

Citit 815 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 13:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…