PRIMARUL ORȘOVEI ȘI-A TRAS MERCEDES E CLASS

Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, a început noul an cu semne vizibile de prosperitate. Mai exact, edilul-șef conduce un superb Mercedes alb (foto), evaluat undeva la circa 25 – 30 de mii de euro, la mâna a doua. Asta, după doar 7 luni de mandat!


Un superb Mercedes E CLASS a răsărit, la începutul acestui an, în ograda primarului de la Orșova, inegalabilul Marius Simion Stoica. Până acum o lună, zi de zi, primarul venea la serviciu cu un modest Logan albastru, din care saluta politicos poporul orșovean. Loganul era mașina din care primarul Stoica dădea impresia unui om obișnuit, modest, a unui tânăr aproape egal cu orșovenii lui, care, prin voia sorții sau prin voia jocurilor politice ajunsese primar în orașul lui natal. Nimeni nu ar fi putut să-i reproșeze primarului că este prea bogat sau prea deasupra poporului care l-a votat. Numai că, după șapte luni în care s-a aflat la cârma bietului municipiu Orșova, a mizerei urbe ce parcă este blestemată să nu mai iese niciodată din mocirla ignoranței și a mediocrității, primarului pare să nu îi mai priască marca autohtonă DACIA LOGAN. Omul țintește, ca oricare, ceva mai sus, către un celebru slogan ce circulă în lumea producătorilor auto din întreaga lume: „Există Mercedes și alte mașini!”.

Nu știm de unde o fi avut primarul bani să cumpere un bolid de lux ce valorează, nou, circa 80.000 de euro, iar la mâna a doua circa 25.000 spre 30.000 de euro. Dar sursele noastre spun că limuzina de fabricație germană, una dintre cele mai dorite mărci la nivel mondial, ar fi înmatriculată pe numele socrului domnului primar Marius Stoica. Nu ne dorim să facem aici procese de conștiință primarului sau socrului domniei sale. Poate or fi avut banii necesari, poate or fi luat vreun credit bancar sau poate or fi câștigat la LOTO. Ceea ce dorim să transmitem domnului primar Marius Stoica este faptul că ar trebui să iese în fața bieților orșoveni, mai mult de două treimi din ei destul de modești, și să le spună pe șleau că și-a cumpărat Mercedes, că a avut banii necesari din surse licite și mai ales să le explice de ce nu și-a permis o mașină de lux înainte de a fi primar. Cam așa ar trebui să se întâmple într-o țară cât de cât normală și civilizată.

Să nu uităm că, de exemplu, într-o țară europeană civilizată, precum Suedia, apariția unei mașini de lux în ograda unui primar ar fi o temă de reflecție majoră pentru autoritățile fiscale, autorități care, înainte de a întreba pe proprietar de unde are mașina, ar confisca-o în secunda doi. Abia după ce distinsul proprietar, persoană publică, ar demonstra că și-a însușit-o din venituri obținute licit, clar și documentat, și-ar putea-o recupera.

Citit 7521 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 23:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…