3 Idei originale care îți vor înfrumuseța grădina

Ce poate fi mai frumos si relaxant decât să îți amenajezi un spațiu intim, în care să te refugiezi de tot zgomotul exterior, chiar în grădina casei tale?

Cu toții avem nevoie de o oază de liniște în care să ne desfășuram, în tihnă acele activități care ne fac placere și ne încarcă cu energie. Și pentru a te bucura de acest spațiu intim chiar în interiorul curții tale, nu ai nevoie de foarte multe lucruri ci doar de puțină imaginație și un mobilier de gradină dedicat special pentru acest spațiu.

Cel mai simplu mod de păstra intimitatea acestei grădini secrete e să o amplasezi între copaci sau să o împrejmuiești cu gard viu, din plante dese, care cresc repede. Să vedem, în continuare câteva idei interesante care te vor inspira în crearea acestui minunat spațiu de relaxare și odihnă.

1. Improvizează un paravan verde

Cel mai inovativ mod de a ascunde ceva este să-l expui la vedere. Dacă îți dorești ca micuța ta grădină să fie într-adevăr un loc secret, ferit de privirile intruzive, o idee practică ar fi să îl împrejmuiești cu un “paravan” verde de vegetație. În acest caz, coniferele sau gardul viu, cu dimensiuni de peste 1.5 m pot fi opțiuni excelente. Poți opta și pentru o plasă de gard verde, sudată și împletită, pentru a susține gardul viu și plantele cățărătoare. Așadar, refugiul secret din gradina ta îți va oferi cadrul perfect pentru citit, muzică, sau doar câteva respirații profunde care să te reconecteze la interiorul tău.

2. Bucură-te de estetica și armonia naturii

Gradina secretă, cu toate că e un spațiu menit retragerii, e departe de a fi un loc sumbru. Alege să o decorezi cu plante și flori frumoase și parfumate, care să-ți alinte simțurile și să te adâncească în starea de meditație și relaxare. Fiind un spațiu umbros, grădina secretă are nevoie ca lumina naturală să fie potențată. În aces sens, planta Astella chathamica, cu ale sale frunze argintii, va reflecta în mod natural lumina, dând un farmec aparte micului tău refugiu. Sclipirile sale sidefii contrastează perfect cu flori colorate precum hortensiile, spânzul sau anemonele. Amintește-ți doar să alegi acele plante care se pot adapta la spații umbroase.

3. Apelează la efectul relaxant al minimalismului

Pentru a beneficia de acest spațiu intim chiar în interiorul grădinii tale, alege un colț intim, retras în care să adaugi doar acele piese de mobilier și obiecte strict necesare. Fiind un loc destinat reculegerii, ai nevoie doar de o suprafață pe care să te întinzi confortabil, precum un leagăn, un fotoliu sau câteva perne pufoase, și eventual de câteva pietre decorative și plante frumoase care să întregească atmosfera.

Așadar, fie că alegi să improvizezi un foișor mic și cochet, un leagăn, sau o băncuță amplasată la umbra unui copac, ideea e să găsești acel loc ferit de privirile celorlalți, în care să poți să petreci timp cu tine însăți, sau doar în compania acelor persoane alese.

Sursa imagine: Pixabay.com

Citit 2145 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2019 22:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…