S-AU ALOCAT BANI PENTRU APA GREA DE LA MEHEDINȚI

Centrul de Management al apei grele de la Mehedinți a primit bani pentru a funcționa independent de falimentarul RAAN. Suma de 15 milioane de lei a fost prinsă în bugetul pe anul 2018, bani cu care activitatea specialiștilor de la ROMAG PROD va fi finanțată atât pentru anul 2018, cât și pentru lunile noiembrie și decembrie din anul curent.


Vestea minunată a finanțării managementului apei grele a venit de la Camera Deputaților, Comisia de Industrii, unde ministrul Energiei, Toma Petcu a venit pentru a-și susține bugetul destinat energiei în anul care urmează. Mai mult, în ședința de Guvern se va aproba și alocarea destinată lunilor noiembrie și decembrie. Deputatul liberal de Mehedinți, Virgil Popescu, este vicepreședinte al cestei comisii și spune că victoria finanțării apei grele se datorează în cea mai mare parte eforturilor făcute în Parlament de PNL, partid car a depus și o moțiune simplă pe această temă sensibilă. Nu mai puțin de 15 milioane de lei au fost prinși în bugetul de anul viitor al Ministerului Energiei, pentru apa grea de la Mehedinți.

„După cum știți, încă de la bugetul de anul trecut am încercat să prind finanțarea pentru Centrul de Management al apei grele, a fost respins anul trecut, mi s-a spus că trebuie mai întâi înființată, au reușit să dea o ordonanță în luna august, prin care se obligau ca în 30 de zile să dea și o hotărâre de Guvern prin care să asigure bugetul instituției. Au trecut patru luni de atunci și nu au făcut nimic în acest sens, PNL a depus și moțiune simplă pe energie, unde acest lucru a fost prins. Când ministrul Petcu a venit la audieri în comisii, pentru fila de buget a Ministerului Energiei, aveam amendament depus pentru alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru managementul apei grele, iar domnul ministru mi-a mulțumit și mi-a spus că s-au alocat 11 milioane de lei pentru anul viitor și încă patru milioane de lei pentru finanțarea retroactivă a lunilor noiembrie și decembrie din anul caesta. Reușim, așadar, să rezolvăm o problemă delicată și acum avem bani pentru apa grea”, a declarat deputatul liberal de Mehedinți, Virgil Popescu.

Centrul de management al apei grele, înființat încă din luna august, a fost lăsat fără finanțarea necesară. După ce subiectul a fost prins și în moțiunea simplă pe energie cu care PNL a atacat Guvernul Tudose și după mai multe intervenții cu scandal, s-au găsit banii necesari, astfel încât managemnetul apei grele să aibă și fondurile necesare, iar specialiștii de acolo să nu mai stea la mila lichidatorului judiciar al RAAN.

Citit 3994 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 17:49
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…