Imprimă această pagină

EXCLUSIV!!! Un scandal răsunător cutremură, în aceste zile, Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinți! Există suspiciuni că instituția ar fi decontat servicii medicale de circa 2,5 milioane de lei unui centru de rezonanță magnetică (RMN) din Severin, ilegal. Mai exact, documentele ajunse la decontare purtau parafa medicului radiolog Gheorghe Frîntu, deși acesta a fost plecat din țară sute de zile. A fost sesizată și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care a dispus un control.


Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți se află în aceste zile în mijlocul unui scandal legat de decontări ilegale de servicii medicale. Mai exact, există informații potrivit cărora CAS Mehedinți ar fi decontat unui centru de rezonanță magnetică (RMN) din Severin servicii medicale parafate de un medic care a lipsit efectiv de la prestarea acestor servicii.

Cunoscutul medic radiolog severinean Gheorghe Frîntu este suspectat că ar fi decontat, pentru ALPHA MEDICAL – CENTRU DE REZONANȚĂ MAGNETICĂ, servicii medicale cifrate la peste 2,5 milioane de lei, în timp ce era plecat din țară. Concret, centrul respectiv era înregistrat la CAS Mehedinți cu un singur medic specialist radiolog, a cărui parafă medicală apare pe documentele trimise la decont. Pentru aceste cazuri este, în mod firesc, obligatoriu ca medicul respectiv să fie prezent la centru medical, conform programului anunțat la CAS, iar parafa nu poate fi aplicată pe buletinele de analiză decât de el. În timp ce la CAS Mehedinți au ajuns documente parafate de medicul Gheorghe Frîntu, acesta a fost plecat, în cursul anului 2017, din țară, sute de zile. De altfel, atât ALPHA MEDICAL cât și Spitalul Județean de Urgență din Severin, unde medicul Gheorghe Frîntu este șef de secție la Tomografie Computerizată, au obligația de a transmite în permanență situația concediilor, fie că acestea sunt de odihnă, fără plată sau medicale. Un asemenea grafic transmis de Spitalul Județean atestă faptul că pe parcursul anului 2017 medicul Gheorghe Frîntu a fost plecat sute de zile în străinătate.

Contactat telefonic, medicul Gheorghe Frîntu recunoaște că este plecat din țară, în Germania, dar și că a lipsit de la serviciu de mai multe ori, dar spune că în perioada respectivă nu ar fi trimis documente la decont.

Decontările care fac acum obiectul unor suspiciuni de fraudă s-ar fi realizat și în perioadele în care medicul a lipsit efectiv de la centrul medical RMN. Pe de altă parte, dacă aceste lucruri se confirmă, este evidentă și complicitatea angajaților de la CAS Mehedinți, deoarece aceștia aveau obligația legală de a verifica prin sondaj și încrucișat dacă în zilele în care s-au decontat servicii medicale, cu parafa medicului Gheorghe Frîntu, acesta s-a aflat efectiv la centrul RMN.

Ancheta jurnalistică este în plină desfășurare și relevă aspecte grave ce fac trimitere la o fraudă chiar mai mare decât cea comisă, potrivit informațiilor apărute în presă, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În demersul istic de aflare a adevărului, am solicitat informații de la CAS Mehedinți și Casa Națională de Asigurări de Sănătate și am sesizat Ministerul Sănătății. În acest moment se fac verificări amănunțite la CAS Mehedinți. De asemenea, este destul de ciudat și faptul că, după ce a izbucnit scandalul, ALPHA MEDICAL și-a suspendat brusc activitatea, chiar în ziua în care presa a început să pună întrebări.

Am discutat și cu conducerea CAS Mehedinți, care ne-a precizat că se fac verificări amănunțite în aceste zile și a recunoscut că a primit de la CNAS solicitarea expresă de a face verificări și de a dispune un control drastic. În interviul prezentat în materialul video care însoțește articolul, directorul de relații contractuale al CAS Mehedinți, Cristinel Drăghici explică faptul că nu pot fi decontate servicii decât dacă au fost prestate efectiv de medicul specialist aflat în relației contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Drăghici mai spune că deconturile se fac de bună credință, considerându-se că furnizorul de servicii medicale trimite date reale. În aceste condiții, directorul comercial recunoaște, indirect, că de la CAS nu s-au făcut controalele prevăzute de lege. În opinia lui Drăghici, doar dacă există sesizări, se fac controale și se dispun măsurile în cauză.

De cealaltă parte, într-un interviu telefonic, redat tot în materialul video, doctorul Gheorghe Frîntu recunoaște că a fost plecat din țară pentru perioade foarte lungi de timp.

Citit 5641 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 15:26
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…