Plonjon mortal în această dimineaţă de pe pasarelă de pe DN 6, de la ieşirea din localitatea Şimian. Doi tineri, un bărbat de 32 de ani şi prietena lui de aproximativ 30 şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a plonjat în gol de la aproximativ zece metri, lângă calea ferată Timişoara - Bucureşti. Prinşi sub fiarele contorsionate, cei doi nu au avut nicio şansă, deşi salvatorii au încercat manevre de resuscitare. Cauza acestui accident teribil pare să fie viteza, din cauza căreia tânărul a scăpat maşina de sub control.

Accidentul s-a produs la ieşirea din comuna Şimian, pe pasarela peste calea ferată. Cei doi tineri circulau din direcţia Craiova spre Drobeta-Turnu-Severin, când într-o curbă, tânărul a pierdut controlul BMW-ului în care se aflau. Maşina cu tracţiune pe spate nu a mai putut fi controlată, a sărit peste bordura de la marginea podului, a rupt apoi balustrada şi a plonjat în gol de la zece metri, strivindu-i practic pe cei doi tineri aflaţi în ea. A fost nevoie de un echipaj de descarcerare ca să fie scoşi din autoturismul făcut praf.

„Am intervenit pentru descarcerarea celor două victime, care au fost prinse în autotusimul care a căzut de pe pasarela din localitatea Şimian. Din păcate victimele au fost declarate decedate de către medicii sosiţi de la Ambulanţă. Noi am acţionat cu descarcerarea grea şi o autospecială cu apă şi spumă pentru a scoate victimele din autoturism”, a declarat căpitanul Ionel Năvală, din cadrul ISU Mehedinţi.

„Conducătorul unui autotutism, în timp ce se deplasa pe DN 6, din direcţia Şimian către Drobeta-Turnu-Severin, la pătrunderea pe pasarela peste calea ferată a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit partea carosabilă, câzând sub pasarelă. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auuto şi a unei pasagere din autoturism”, a declarat inspectorul Laurenţiu Falcan., din cadrul Biroului Rutier Mehedinţi.

La locul accidentului a ajuns şi o salvare, însă manevrele de resuscitare ale medicilor nu i-au mai putut smulge din ghearele morţii pe cei doi tineri. „Am fost solicitaţi la un accident rutier, am găsit o maşină căzută de pe pasarelă, lângă calea ferată, cu două persoane, doi tineri, o fată şi un băiat, decedaţi. Accidentul a avut loc mai demult, în urmă cam cu 45 de minute. A fost o moarte violent, mergând cu viteză foarte mare”, a spus doctorul Valerică Viaşu, de la Ambulanţa Mehedinţi.

Autoturismul a căzut lângă calea ferată Bucureşti - Timişoara, dar traficul feroviar nu a fost blocat. Trenurile au circulat doar cu viteză mai redusă în zonă pe perioada în care au acţionat echipele de salvatori. Poliţiştii au deschis un dosar penal în cazul acestui accident, iar în urma anchetei vor stabili împtejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Citit 3332 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 19:58
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…