Captură record de droguri în judeţul nostru. Mai bine de două tone de cânepă indiană au fost descoperite cultivate pe un teren de aproape jumătate de hectar în satul Poioana Ciorii. Canabisul fusese cultivat de doi localnici, tată şi fiu, la comanda unui bărbat de cetăţenie italiană din Napoli. Un sfert din cultura care a fost şi irigată peste vară fusese deja recoltată şi pusă la uscat. Poliţiştii de la crimă organizată au descins astăzi acasă la proprietarii terenului au încărcat drogurile în două camioane şi au reuşit să-i reţină pe cei cinci indivizi, consideraţi principalii suspecţi din acest dosar, între care şi doi italieni, inclusiv bărbatul din Napoli. Nu este exclus ca drogurile să fi avut ca destinaţie piaţa italiană.

După ce a lucrat patru ani în Italia, la un bărbat din Napoli, principalul suspect s-a întors în ţară în 2016. În această primăvară, terenul de 4000 de metri care aparţinea bunicului său din Poiana Ciorii a fost însămânţat cu cânepă. Ca să aibă plante de calitate individul a fost ajutat de tatăl său şi a plătit şi oameni din sat să cureţe buruienile, iar cultura era irigată cu o instalaţie de udare prin picurare. Plantele erau de cea mai bună calitate şi începuse să le recolteze când la el au ajuns oamenii legii. Înainte să ajungă ofiţerii BCCO, individul a recoltat deja 500 de kg de cânepă pe care le-a pus la uscat într-o casă unde avea de gând să-şi amenajeze un laborator de preparare a drogurilor. Cânepa găsită pe câmp a fost recoltată, încărcată în două camioane şi adusă la DIICOT Mehedinţi, alături de proprietarii ei, dar şi de doi cetăţeni italieni, unul dintre ei fiind napoletanul care a cerut plantarea canabisului. Cel mai probabil, drogurile erau destinate vânzării pe piaţa din afara României.

Cei cinci indivizi sunt cercetaţi acum pentru cultivare, deţinere şi trafic de droguri de risc şi riscă ani grei de închisoare. Potrivit comunicatului de presă transmis de reprezentanţii DIICOT, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care se efectuează cercetări de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, şi de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. În fapt, s-a reținut că pe raza județului Mehedinți, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafaţă de 4.000 mp, a fost înfiinţată o cultură de cannabis, plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele.
Plantele cu o înălțime de 1,5 metri se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea, la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor. Plantele de cannabis identificate au fost plantate și întreținute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012 - 2016. Pentru lucrările de întreţinere (în general curăţare a buruienilor), suspectul a fost ajutat de către tatăl său precum şi de către alte persoane din sat pe care le-a plătit cu ziua. Pe perioada verii, suspectul a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei, iar în prezent asigura paza din autoturismul său. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că suspectul a cumpărat în luna iulie a acestui an, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate.

Astăzi, în jurul orei 10:00 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi au acţionat pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, respectiv doi cetăţeni italieni și trei cetăţeni români. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis. La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

Citit 1369 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 22:08
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…