Acuzaţii grave la adresa poliţiştilor de la Secţia din oraşul Vânju Mare! Oamenii legii sunt acuzaţi că în timpul unei intervenţii pentru aplanarea unui conflict, ar fi agresat un tânăr de 23 de ani din satul Oreviţa Mare. Acesta, alături de un alt bărbat au fost încătuşaţi seara trecută în urma unei altercaţii şi aduşi la postul de Poliţie, însă vecinii spun că metodele folosite de poliţişti ar fi fost violente. Tânărul ar fi fost călcat pe cap spun acuzatorii, în timp ce poliţiştii susţin că fiind violenţi, după ce au bătut un bărbat şi o femeie, cei doi bărbaţi au fost încătuşaţi conform procedurilor pentru a fi aduşi la audieri.


Acuzatorii poliţiştilor spun că violenţele s-ar fi produs seara trecută în satul Oreviţa Mare. Un poliţist şi un jandarm de la Secţia din Vânju Mare au mers să aplaneze un conflict izbucnit între patru persoane. În timp ce-i imobilizau pe doi dintre cei implicaţi în conflict, poliţiştii ar fi folosit violenţa, spun vecinii unuia dintre bărbaţii agresaţi, un tânăr de 23 de ani. „În seara asta, între orele 20.00 și 21.00, un polițist și cu un jandarm au mers la Orevița Mare la o sesizare. Acolo au încătușat un copil și s-au pus și l-au bătut până i-au rupt dinții din gură, l-au bătut de l-au nenorocit, în cătușe și îl înjurau și sunt martori care au văzut acest lucru. L-au bătut, nu l-au lovit, l-au bătut în ultimul hal, este bătut acolo în secția de Poliție Vânju Mare, l-au bătut de l-au călcat pe cap efectiv. Nu se poate aşa ceva, cineva trebuie să ia măsuri. Este normal dacă a făcut ceva să-l ia la poliţie şi să-l legitimeze, şi să facă calea legală, care este, dar nu să se pună cu bătaie pe el în ultimul hal”, a declarat Marius Doană, un consătean al bărbatului.

 

Acţiunea poliţiştilor ar fi avut şi victime colaterale, un tânăr care ar fi primit spray lacrimogen în ochi şi un alt bărbat care susţine poliţiştii i-au adresat injurii. „Eu sunt martor, am trecut pe stradă pe acolo şi i-au pus cătuşele în şanţ acolo şi l-au călcat pe cap, jandarmii şi poliţia şi apoi, nici nu ştiu cum, au dat cu spray, că treceam pe drum şi mi-a venit ceva iute în ochi şi nu am mai văzut, m-am dus acasă şi m-am spălat. Nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Şi am văzut când în loveau, era acolo într-un şanţ şi îl călcau pe cap şi i-au pus cătuşele şi l-au luat aci la poliţie şi e bătut rău, are doi dinţi rupţi din gură”, susţine un alt martor la incident.

„Am văzut că a trecut poliţia şi am mers să văd ce se întâmplă. Am ajuns acolo, era poliţistul şi cu un jandarm şi îl băteau acolo jos în marginea şanţului pe acest Moise, îl călcau cu picioarele pe cap, îi adresau injurii şi au am fost acolo să văd ce s-a întâmplat şi jandarmul mi-a spus marş de aici, ce cauţi tu aici şi apoi am plecat. Şi ei îl băteau, îl călcau cu picioarele pe cap. Şi mai este o persoană reţinută şi şi pe aceea o băteau, dar pe Moise l-au bătut cel mai rău. Scandalul nu ştiu cum a pornit, am înţeles că s-au certat doi vecini, ei între ei s-au cerctat, nu ştiu dacă s-au bătut şi a venit poliţia şi eu când am ajuns acolo am văzut cum îi băteau”, a declarat Ştefan Gogâlea, un alt martor la incindet.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii IPJ Mehedinţi spun că poliţiştii au intervenit la Oreviţa Mare pentru că au fost sesizaţi de un bărbat şi o femeie că sunt bătuţi de doi scandalagii. Poliţiştii au intervenit să aplaneze conflictul şi pentru că tânărul de 23 de ani şi celălalt bărbat erau recalcitranţi, cei doi au fost încătuşaţi pentru a fi aduşi la audieri. Acestora doi li s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe.

Citit 5202 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 18:17
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

1 comentariu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…