AVOCAT DIN MEHEDINŢI, REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți. Bărbatul este cercetat săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.


Urmărirt penal este şi VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, fratele avocatului, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, şi uz de fals, după ce ar fi schimbat valoarea alcoolemiei mai multor probe de sânge.

În cursul acestui an, în două rânduri, în lunile aprilie și iunie, avocatul Vlai Adelin George, care este angajat în Baroul Mehedinţi, dar lucrează cel mai probabil în barourile din Timiş sau Arad, a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiți pentru a-și folosi influența pe care o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective. Mai mult, fratele avocatului chiar a trecut în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional. Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar astăzi, avocatul Vlai Adelin George a fost prezentat Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În acest dosar mai sunt cercetate şi alte persoane.

Citit 3206 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 21:19
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…