Tragedie în această după-amiază pe râul Topolniţa. La doar trei ore după ce a ieșit din examenul de matematică de la evaluarea națională, un adolescent de doar 15 ani, fiul unui consilier local din comuna Șimian, a murit înecat în râul în care încerca să se răcorească. Băiatul a ajuns acasă, le-a spus părinților că merge la o înghețată și apoi a plecat cu doi prieteni la scăldat. Deși nu știa să înoate, a intrat în râu într-o zonă adâncă și nu a mai putut să iasă. Deși prietenii săi au încercat să-l salveze, nu au reușit.

Nenorocirea s-a produs pe râul Topolnița. Deși apa acestuia nu are în această perioadă mai mult de jumătate de metru, adolescentul, din satul Dudașul-Cernețiului a intrat în apă, într-un loc adânc, într-o groapă în care, recent, s-au făcut excavații de nisip. Le-ar fi spus prietenilor săi că vrea cu tot dinandinsul să învețe să înoate, pentru că nu știa. A intrat în apă și a încercat să traverseze înotând groapa respectivă, dar deși nu avea mai mult de cinci, șase metri lungime, nu a reușit. Unul dintre prietenii cu care era la scăldat a sărit după el, dar nu a reușit să-l aducă la mal.

„Am fost, am băut un suc, apoi am venit aici să ne răcorim. Am intrat noi în apă și a vrut să intre și el, pentru că voia să învețe să înoate. A zis că sare acolo ca să treacă în partea cealaltă, dar nu a reușit. Am sărit după el, l-am scos o dată la suprafață, dar era să mă înec și eu și nu am mai reușit să-l ridic. S-a dus la fund și este adâncă groapa asta, are trei metri”, a spus unul dintre prietenii adolescentului.

Când au văzut nenorocirea, au chemat pompierii şi ambulanţa. În scurt timp au început căutările şi după aproximativ 20 de minute, pompierii au reușit să găsească trupul. A fost predat imediat echipajului de pe ambulanță, care a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea vieții victimei. „Detaşamentul de Pompieri DROBETA a fost solicitat pentru căutarea unei persoane dispărute în apele râului Topolniţa. Ne-am deplasat cu o autospecială cu ambarcaţiune şi cu paisprezece militari şi în urma căutărilor am reuşit să găsim trupul adolescentului, de aproximativ 15 ani, pe care l-am predat echipajului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pentru efectuarea manevrelor de resuscitare”, a declarat locotenentul Flavius Iscru, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Din păcate, deşi manevrele de resuscitare au continuat timp de 45 de minute conform procedurilor, adolescentul nu a mai putut fi salvat, deoarece plămânii săi erau plini de apă şi mâl, iar toate eforturile medicilor erau zadarnice.

Când și-a dat seama că fiul să nu mai poate fi salvat, mama acestuia a căzut din picioare și a fost prealută de ambulanță și transportată la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin, pentru îgrijiri medicale. Trupul adolescentului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, deşi coauzele morţii sunt clare, asfixie mecanică prin înec. Familia va trebui acum să se pregătească de înmormântare. Adolescentul abia terminase clasa a VIII-a şi se pregătea să se înscrie la liceu.

Citit 12409 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 00:42
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…