Prima noapte de restricții a adus și primele amenzi usturătorare pentru inconștiență. Nu mai puțin de 48 de mehedințeni au fost găsiți la plimbare, cu inconștiență crasă, și amendați corespunzător. Amenzile au totalizat circa 120.000 de lei. (VIDEO)

„În urma acțiunii desfășurate începând cu ora 22.00, polițiștii mehedințeni au aplicat 48 sancțiuni contravenționale în valoare de 119.200 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor articolului 5, alin.1, din Ordonanța Militară Nr 2/2020”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, Andreea Rădoi.

De luni seara s-a restrâns dreptul de a ieși din casă noaptea. Conform ordonanței militare, în intervalul orar 22.00 - 06.00, cetățenii au voie să iasă din casă doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente. Cei care părăsesc domiciliul, trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

Autoritățile ne recomandă, pe de altă parte, să nu ieșim din casă în timpul zilei decât pentru strictul necesar și au interzis grupurile mai mari de 3 persoane. Pot ieși totuși împreună familiile alcătuite din mai mult de trei persoane, dacă locuiesc în aceeași casă.

Citit 1541 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:06
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…