MEHEDINȚI: 101 persoane în carantină, 1.186 de izolați la domiciliu

În prezent, în judeţul Mehedinți, se află în carantină instituționalizată 101 persoane, iar în izolare la domiciliu 1.186 de persoane. Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Mehedinți au verificat în data 21 martie 2020, un număr de 1.047 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 37 de unități economice. În urma acestor verificări au fost aplícate 16 sancțiuni contravenționale, din care 8 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 75.000 lei.

În acțiunile de verificare au fost angrenate efective compuse din 153 de polițiști, 32 de polițiști locali, 38 de jandarmi (3 echipaje au participat la însoțirea persoanelor carantinate) și 4 polițiști de frontieră. De asemenea, a fost aplícată o sancțiune contravențională unei unități economice pentru nerespectarea Ordonanței Militare, în valoare totală de 1.000 lei..

Totodată echipaje ale poliției rutiere au asigurat deplasarea și însoțirea a 19 autovehicule, cu 53 de persoane, care au fost plasate în carantină instituționalizată sau conduse spre destinațiile de domiciliu în vederea aplicării măsurii de izolare voluntară.

Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, direcția de sănătate publică) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, face un apel la populație să respecte prevederile Oronanței militare nr. 2/din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19.

Citit 1303 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…