Imprimă această pagină

Declarație de presă susținută de Prim-ministrul României, Ludovic Orban, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. România vrea să obțină aderarea la spațiul Schengen și ridicarea MCV. Președintele și Guvernul sunt angajați în atingerea acestor obiective. (video, deasupra textului!)

”Mă bucur că am ocazia de a avea această primă întâlnire cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta președintelui Comisiei Europene evoluțiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, responsabil, angajat în atingerea obiectivelor Uniunii Europene și în aplicarea reglementărilor adoptate de instituțiile europene”, a spus Orban, în cadrul declarației de presă alături de von der Leyen, înaintea unei întâlniri bilaterale.

„Ne dorim foarte mult să se mențină aceeași atenție pentru politica de coeziune, pentru politica agricolă comună. De asemenea, ne dorim ca în cadrul Pactului Ecologic European să existe o atenție specială acordată fiecărei țări și să existe o susținere pentru fiecare țară în atingerea obiectivelor care sunt stabilite în acest Pact Verde extrem de ambițios pe care îl are Comisia Europeană”, a spus Orban, în condițiile în care România își dorește menținerea unor alocări substanțiale în privința politicilor tradiționale, dar și fonduri suficiente în cadrul Fondului pentru o tranziție echitabilă gândit de Comisia Europeană în cadrul Pactului Ecologic European pentru a ajuta statele membre să rămână competitive în cursa pentru atingerea neutralității climatice până în anul 2050. (sursa: caleaeuropeana.ro)

Ludovic Orban a precizat că va ridica în discuțiile cu von der Leyen problema unor obiective importante pentru România, precum aderarea la Schengen și ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

„Cu siguranță ne vom prezenta obiectivele privind aderarea României la Schengen, obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare, astfel încât într-un timp cât mai scurt să reușim să obținem practic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se știu foarte limpede. În România au avut loc evenimente importante care au schimbat în mod profund și în bine realitățile din România. Se știe foarte clar că atât președintele României, cât și guvernul de la București sunt profund angajate în atingerea obiectivelor pe care le-am amintit”, a spus premierul României.

Citit 1213 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 12:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…