O nouă amenințare de pestă porcină africană pentru județul Mehedinți! De această data amenințarea vine de la Gorj. Autoritățile locale au intrat în alertă maximă în această dimineață și după ce au convocat Comitetul Județean pentru Combaterea Bolilor, Direcția Sanitară Veterinară a dispus amplasarea de filtre de protecție la Butoiești și Șușița.

Județul Mehedinți este din nou sub amenințarea pestei porcine africane, după ce un focar a fost descoperit în localitatea gorjeană Capu Dealului, la doar 10 kilometri de granița dintre Gorj și Mehedinți. Alerta este maximă și cât se poate de serioasă, mai ales că la primele ore a fost convocat de urgență Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor. Aici s-au dispus luarea unor măsuri preventive imediate, iar județul nostru a intrat sub incidența codului roșu de pestă. Una dintre măsurile dispuse este amplasarea a două filtre de protecție la limita cu Gorjul, unde timp de 48 de ore, mașinile vor trece peste un covor îmbibat cu dezinfectant și vor fi dezinfectate suplimentar cu ajutorul unui atomizor. Mai mult, fiecare conducător auto oprit este instruit asupra măsurilor special de prevenire a pestei porcine africane.

Filtrele de protecție s-au amplasat la limita comunei Butoiești, imediat după intersecția drumului către Turceni cu DN 6, și în satul Șușița. Și poliția intră în alertă și va fi prezentă la cele două puncte de dezinfectare pentru a opri autovehiculele. Polițiștii efectuează și filtre în trafic, unde împreună cu reprezentanți ai DSVSA Mehedinți verifică eventualele transporturi de porcine sau de carne ce pot fi suspecte.
Reprezentanții DSVSA Mehedinți prezenți în zona filtrelor amplasate pe șosea le-au explicat oamenilor pericolul răspândirii cumplitei boli a porcinelor și măsurile de precauție ce trebuie luate.

Practic, județul Mehedinți este acum în zona de supraveghere. Din fericire, autoritățile sanitare veterinare din județul Gorj au anunțat închiderea focarului, după ce porcinele din satul Capu Dealului au fost ucise. Boala a ajuns în localitatea doljeană prin intermediul unui vier adus de un localnic tocmai din județul Teleorman. Mai trebuie menționat, de asemenea, faptul că pericolul răspândirii cumplitei boli vine în mare măsură și de la porcii mistreți scăpați de sub control. În Mehedinți sunt 7 ferme de suine, însă nu există focare de pestă porcină africană.

Citit 434 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 18:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…