Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat vineri, 5 iulie 2019, la Festivalul românilor - Kladovo 2019, eveniment organizat de Asociația pentru Tradiția și Cultura Românilor “Dunărea”, din Kladovo. La simpozionul care a deschis festivalul au participat etnici români din toate zonele arondate Văii Timocului. jurnalromanesc.ro a fost partener media, iar „Asociația Forumm pentru Cultură și Identitate”, împreună cu Consiliul Județean Mehedinți au sprijinit financiar evenimentul. În materialul VIDEO, aflat deasupra textului, puteți urmări întreg discursul președintelui Consiliului Județean Mehedinți!

 „Am decis să ne alăturăm prin Consiliul Județean Mehedinți, din dorința de a păsta o legătură strânsă cu etnicii români din toată Serbia, nu doar din Valea Timocului. Celor prezenți, le-am transmis un mesaj de susținere a intereselor lor, atât din partea mea, ca și președinte al Consiliului Județean Mehedinți, cât și ca reprezentant al partidului de guvernământ care a creat în România, pentru prima dată, Ministerul Românilor de Pretutindeni, minister care a optimizat acordarea de finanțări pentru proiecte culturale ale românilor din comunitățile din străinătate. Totodată, Guvernul PSD a emis o ordonanță de urgență prin care a fost modificată Legea Cetățeniei, în așa fel încât românii din Serbia să poată obține cetățenie română. În context European, trebuie spus că europarlamentarii PSD supraveghează și susțin parcursul Serbiei în procesul de negociere a aderării la Uniunea Europeană, iar în Parlamentul României, senatorul social-democrat de Mehedinți, Liviu Mazilu a elaborat un proiect de lege privind finanțarea unor proiecte pentru comunitatea din Serbia, direct prin Consiliul Județean. Legea se află în prezent, la promulgare. În județul Mehedinți, Asociația “Forum pentru Cultură și Identitate” este cea care promovează interesele culturale și de identitate ale românilor din Serbia și s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment. Le doresc multă sănătate etnicilor români din Serbia și mult succes în susținerea intereselor lor în țara în care trăiesc!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 3364 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2019 10:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…