Imprimă această pagină
PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI ANUNȚĂ O ANCHETĂ ÎN CAZUL ADOPȚIEI DIN BAIA DE ARAMĂ

Aladin Georgescu, va dispune o anchetă la DGASPC Mehedinți, în cazul adopției copilului din Baia de Aramă. Vor fi verificate documentele și legalitatea procedurilor de adopție.

Președintele CJ Mehedinți, instituția care are în suborgine DGASPC Mehedinți, își exprimă regretul pentru momentele prin care a trecut Sorina în cursul zilei de vineri și anunță că luni va declanșa o anchetă la Compartimentul de adopții și post adopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica legalitatea procedurilor de adopție în cazul copilei.

„Îmi exprim regretul pentru evenimentele delicate prin care a trecut ieri Sorina, fetița din Baia de Aramă, fiind convins că autoritățile vor conlucra pentru a-i asigura acesteia starea de echilibru emoțional. Pot să vă asigur că luni, 24 iunie, voi demara o anchetă la nivelul Compartimentului de adopții și post adoptii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica respectarea procedurii legale de adopție a fetiței dată în plasament familiei din Baia de Aramă. Trebuie să avem în vedere faptul că interesul copilului prevalează în fața altor interese, atunci când se iau măsuri privitoare la copil.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Cazul este anchetat și la nivel guvernamental, prim-ministrul Viorica Dăncilă solicitând verificări cu privire la cele petrecute vineri, dar și la procedurile de adopție: „Am cerut de urgență o anchetă în cazul Sorinei, în condiții de calm și strictă respectare a legii, precum și consiliere psihologică pentru copil. Integrarea fetiței într-o familie și un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate și ar trebui să fie prioritatea noastră absolută. Cu sentimentele și sănătatea emoțională a unui copil nu trebuie să se joace nimeni, cu atât mai puțin să o convertească într-o miză politică. Sunt mamă, eu însămi am trecut printr-un proces de adopție și știu foarte bine ce înseamnă. Condamn cu vehemență orice formă de abuz și nerespectare a drepturilor copilului și vă asigur de toată implicarea mea în acest caz, precum și de sancționarea celor ce vor fi găsiți vinovați”.

Citit 1944 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2019 15:36
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…