DEBITUL DUNĂRII DEVINE AMENINȚĂTOR

Debitul Dunării este în creștere, în aceste zile, și se apropie de cotele de alertă în aval de barajul de la Porțile de Fier II. Sunt amenințate comunele Gruia și Pristol, cu precădere satul Cozia. Prefectul a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a cerut vigilență maximă de la toți factorii responsabili.

Debitul Dunării este sub cod portocaliu se apropie amenințător de valoarea de pericol de 11.500 de mc/s, după ploile abundente din ultima perioadă. Față de debitul normal al fluviului, cotat la 6.500 de mc/s, valorile sunt foarte mari, iar pericolul cel mai mare este pentru localitățile aflate în aval de barajul de la Porțile de Fier II. Este binecunoscut faptul că prin cele două sisteme hidroenergetice și de navigație de la Prorțile de Fier I și II, nivelul poate fi controlat în lacurile de acumulare. Cel mai grav este însă faptul că debitul uriaș poate scăpa de sub control imediat după barajul deversor de la Gogoșu. Alerta este maximă, deoarece nivelul este cu 12 centimetri mai mic decât cota de inundație, în ușoară creștere, iar debitul de situează în jurul valorii de 11.200 de mc/s, sub valoarea de alertă, tendința fiind de ușoară scădere.Acestea sunt și motivele pentru care prefectul a convocat în ședință extrordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Cota de la Gruia, la ora 9:00 era de 688, mai sunt 12 centimetri până la cota de inundație, în ușoară creștere, debitul defluent a fost de 11.180 la Porțile de Fier II. Este în scădere prognoza debitului Dunării”, a precizat CRISTIAN MURĂ, director Apele Române Mehedinți.

Citește mai mult și vezi ce spune prefectul de Mehedinți pe realitateademehedinti.net!

Citit 1614 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 14:37
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…