PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI CONCURS DE FOLCLOR „DOMNICA TROP”

Tineri talentați care duc mai departe valorile mehedințene autentice și cântecul popular din toată țara au participat duminică, 12 mai 2019, la prima ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară “Domnica Trop”, organizat de Primăria Isverna, Consiliul Județean Mehedinți, prin Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, cu sprijinul Muzeului Regiunii Porților de Fier, în localitatea Isverna.

„Am luat decizia organizării unui astfel de eveniment la sfârșitul anului trecut când i-am acordat titlul de onoare al județului marelui nostru rapsod, Domnica Trop. Când i-am văzut pe concurenții înscriși, m-am bucurat să constat că cea care a fost declarată tezaur uman viu este în continuare un reper pentru tânăra generație. Îi felicit pe toți participanții și îi asigur pe mehedințeni de continuitatea acestui eveniment. Mamei Domnica îi doresc multă sănătate, viață lungă și frumoasă, pe măsura talentului cu care ne-a încântat!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Festivalul a fost organizat în aceeași zi cu Sărbătoarea Liliacului, serbare câmpenească de tradiție în nordul județului Mehedinți.

Citit 1260 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…