Preotul Dumitru Armanca a fost condus astăzi pe ultimul drum de sute de oameni. Slujba de înmormântare a avut loc la biserica unde a slujit timp de 16 ani, în satul Jidoștița, și a fost oficiată de Î.P.S Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei, însoțit de un sobor de peste 70 de preoți. Durerea nu poate fi descrisă în cuvinte.

Părintele Dumitru Armanca a fost condus, astăzi, pe ultimul drum de sute de credincioși. În satul Jidoștița, acolo unde a slujit cu credință și unde a fost omul cel mai iubit al comunității sale, părintele pe care oamenii locului îl considerau un adevărat doctor de suflete, a părăsit pentru totdeauna biserica ce îi era atît de dragă. Un sobor de peste 70 de preoți și Înalt Prea Sfințitul Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei, au oficiat slujba de înmormântare la care au participat circa o mie de oameni, veniți din toată comuna Breznița Ocol. Jalea și durerea aproape că nu pot fi descrise în cuvinte. Sute de coroane, de buchete se flori și de candele au înconjurat biserica, iar autoritățile au amenajat o scenă de pe care s-a oficiat slujba.

Trupul neînsuflețit al celui care a fost părintele Dumitru Armanca a fost repatriat vineri seara din Croația, iar sâmbătă a fot adus la biserica în care a slujit timp de 16 ani, în satul Jidoștița. A fost înmormântat în curtea Bisericii din Breznița Ocol.

Preotul Dumitru Armanca a murit luni seara, pe o autostradă din Croația,în urma unui cumplit accident de circulație. Era în mașină cu mama și fiul său și mergeau în Italia, acolo unde urma să sfințească casa cea nouă a fratelui său. Fiul preotului a scăpat cu viață,iar mama sezbate încă între viață și moarte.

Citit 3750 ori Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2019 18:55
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…