Un secol de viață! Atât a împlinit doamna Ioana Tănasie, severineancă naturalizată în municipiul nostru, ce locuiește cu fiica sa. O viață în care a traversat mai multe epoci istorice și în care, spune ea, secretul longevității a fost munca și cumpătarea. Bătrâna a primit un imens coș cu trandafiri și un tort și partea primarului Marius Screciu și a Organizației de Femei a PSD Mehedinți.

Aceasta a fost atmosfera din casa doamnei Ioana Tănasie, în ziua în care Maman, așa cum îi spun apropiații, a împlinit 100 de ani. Un secol de viață, un secol presărat cu bune și rele, cu perioade istorice diferite, dar de-a lungul căuia tanti Ioana a muncit și a fost cumpătată. S-a născut pe 28 ianuarie 1919, într-o localitate din apropierea orașului doljean Segarcea. De altfel, întrebată care ar fi secretul unei atât de mari longevități, femeia a răspuns că munca și cumpătarea au ținut-o în viață. Chiar dacă picioarele nu prea o mai țin, doamna Ioana este sănătoasă și veselă, iar oaspeții ce i-au călcat pragul de ziua ei au bucurat-o enorm. Printre oaspeți s-au aflat primarul marius Screciu și femeile din Organizația feminină a PSD Mehedinți. Maman le-a urat tuturor să ajungă la vârsta ei și să își respecte șă trăiască frumos fiecare clipă a vieții, așa cum a făcut ea, timp de un secol.

Doamna Ioana a rămas impresionată de cadourile și de atenția primită și împreună cu cei veniți să o felicite a râs, a povestit crâmpeie din viața ei și mai ales ne-a dat tuturor sfaturi prețioase privind secretul unei longevități nemaipomenite.

Citit 2326 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…