Raliu, la doar 17 ani, pe drumul comunal din satul Scânteieşti, cu maşina furată. Este isprava unui adolescent care a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce a rupt un gard, a spulberat un stâlp electric şi s-a oprit lângă poarta unei locuinţe. Desigur, băiatul nu avea permis de conducere şi furase cheile maşinii unchiului său. A fost o minune că a scăpat cu viaţă şi că nu a omorât pe cineva, pentru că sătenii spun că zona în care a făcut accidentul este frecventată de copii. Din fercicire la ora aceea nu era nimeni pe stradă.

În mod normal, adolescentul trebuia să fie la şcoală, numai că a rămas cu verişorul său, acasă la fratele tatălui său. Bietul om nu bănuia că nepotul îi va fura cheile de la maşină. Cel mai probabil din teribilism, tânărul exact asta a făcut. A luat cheile, a urcat la volan şi a plecat la plimbare prin sat. La 17 ani, nu avea desigur nici permis de conducere, dar asta nu a contat. Mai mult, a apăsat serios pedala de aceleraţie, martorii susţinând că a avut mult peste 100 de km pe oră, în localitate. Din satul Izvorul Bârzii, de unde a plecat, până în locul unde a făcut accident nu sunt mai mult de 6 km. Doar atât a apucat să meargă, pentru că în localitatea Scânteieşti, din cauza vitezei excesive, nu a mai putut controla maşina. Ce urmează, povestesc oamenii martori la acest teribil accident: „Cred că de acolo din curbă, venind cu viteză a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe aici pe şanţ, a rupt gardul pe acolo, a sărit pe acolo şi a rupt stâlpul. Putea să omoare oameni, putea să omoare copii, că sunt copii pe stradă, cred că a avut 150 de km la oră, dacă nu mai bine. Este din satul din comună, de la Izvorul Bârzii. Nu are permis, are 17 ani, maşina nu este a lui, nu ştiu dacă este asigurată, nu are nimic. Zice că maşina ar fi a unchiului lui. Să vă spun drept, am mai văzut accidente, dar ca ăsta aşa, nu prea. El e bine, e zgârâiat puţin pe la mâini, ăsta a fost noroc, să dea colac de pomană zilei de azi”, a declarat unul dintre martorii la accident.

Impactul a fost atât de violent că bateria maşinii a sărit la mai bine de 20 de metri, în curtea unor localnici. Proprietara locuinţei la care s-a oprit maşina spune că a rupt-o la fugă, speriată, când a auzit impactul devastator. „Am auzit o bubuitură tare. A venit de acolo şi când a dat în stâlp... O luai la fugă prin curte în joc, că eram aici la chiuvetă, spălam vasele. Dacă nu era stâlpul, intra în casă, ce să mai, că bateria la maşină este pe la vecini pe aici prin curte, zbură pe deasupra. El ieşi din maşină, pe picioare, dar cred că era amorţit. Dacă erau copii aici, că mai stau copii aici la bancă, vă daţi seama ce se putea întâmpla”, a declarat o altă femeie, martor la accidentul teribil.

Deşi din impact, autoturismul s-a făcut praf, tânărul a ieşit singur din autoturism. Unchiul său le-a spus poliţiştilor că băiatul a luat cheile maşinii fără încuvinţarea sa. Oamenii legii i-au făcut dosar penal adolescentului.

„Minorul de 17 ani a sustras cheile autoturismului ce aparţine unei rude, fără consimţământul acestuia, a condus autoturismul pe DC 10, pe raza satului Schinteieşti şi, neadaptând viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp de electricitate. Din accident a rezultat rănirea acestuia, fiind transportat la Spitalul Judeţean în vederea acordării de îngrijiri medicale, nu posedă permis de conducere, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii întocmid un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă”, a declarat comisarul şef Nicolae Lohon - purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Citit 3209 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 08:26
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…