Sucursala HIDROELECTRICA „Porțile de Fier” va fi luată la puricat de Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Mehedinți, în lunile octombrie și noiembrie. Controlul vizează administrarea patrimoniului și legalitatea efectuării unor cheltuieli. Urmăriți, în materialul VIDEO aflat deasupra textului, declarația liderului sindical Cristinel Popescu, despre dezastrul de la HIDROELECTRICA Porțile de Fier!

Situația celei mai mari sucursale a HIDROELECTRICA, cea de la Porțile de Fier, a ajuns și în atenția Curții de Conturi a României. De la începutul acestui an au fost semnalate mai multe probleme grave aici, inclusiv un incendiu devastator la unul dintre transformatoarele aferente grupurilor de producție a energiei electrice. Din cauze încă neelucidate, pe data de 12 iulie 2018, la transformatorul electric al Grupului 4 a izbucnit un incendiu, care a fost la un pas de a provoca o catastrofă. Grupul a fost oprit și deconectat de la Sistemul Energetic Național. Specialiștii spun că un astfel de incendiu nu ar fi trebuit să izbucnească, dacă instalațiile funcționau corect, mai ales că hidrocentrala a traversat un amplu proces de retehnologizare.

De asemenea, în ultimii ani, o serie de lucrări de mentenanță s-au desfășurat incorect aici și de mântuială, iar liderii de sindicat de la HIDROSERV au semnalat anomaliile în repetate rânduri. La Porțile de Fier II sunt, în opinia celor de la HIDROSERV probleme și mai mari, mai ales după ce HIDROELECTRICA a traversat un dureros proces de restructurare, orchestrat de Remus Borza.

„Sper ca inspectorii Curții de Conturi să se aplece cu precădere asupra situației Grupului I de la Porțile de Fier II, grup care ar fi trebuit să fie în funcțiune încă de acum 5 ani. Vorbim de hidroagregatul I la care nu a mai fost terminată retehnologizarea printr-o decizie cu totul de neînțeles a lui Remus Borza și a conducerii Hidroelectrica din acea vreme. Din punctul meu de vedere, o mare vină o are Fondul Proprietatea care, atunci când vorbim de cheltuielile cu HIDROSERV, se amestecă și duce societatea spre faliment, în detrimentul statului român. Până în acest moment, prin nefuncționare, s-a produs o pierdere de peste 30 de milioane de euro, asta la un calcul așa minimal”, a declarat Cristinel Popescu, liderul Sindicatului Porțile de Fier și vicepreședinte CARTEL ALFA Mehedinți.

Controlul Camerei de Conturi Mehedinți vizează controlul situației, evoluției și modului de administrare a patrimoniului public și privat al statului, precum și legalitatea realizării veniturilor și a efectuării cheltuielilor.

Citit 3410 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2018 01:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…