STAREȚA ANASTASIA, UCISĂ DE UN ȘOFER BEAT

Accidentul rutier produs în această dimineață, la Șimian, pe DN 56A, la kilometrul 77+500, avându-l ca autor pe un șofer beat s-a soldat cu uciderea maicii starețe Anastasia Bărbuț, de la micuța Mănăstire Cîrjei. Biata femeie mergea regulamentar către biserică.

Fețele bisericești de la Episcopia Severinului și Strehaiei au rămas fără cuvinte astăzi de dimineață când au aflat despre moartea fulgerătoare a celei ce a fost stareța Mănăstirii și micul sat Cîrjei, un sat izolat, ce aparține comunei mehedințene Hinova. Biata femeie avea 43 de ani și circula regulamentar la bordul unui autoturism de teren. Se îndrepta, ca ăn fiecare dimineață, către biserică, gândind probabil la Dumnezeu și la nevuile lumești ale bisericuței pe care o păstorea. Nu avea de unde să știe că un șofer beat și iresponsabil avea să-i curme viața atât de fulgerător.

Trei autoturisme au fost implicate în tragicul accident, iar conducătorul unuia dintre autoturisme a fost descoperit cu o alcoolemie de 0,48 mg/l, în aerul expirat. El a lovit mașina stareței din spate și a proiectat-o în șanțul adânc de pe marginea drumului național.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Severinului și Strehaiei, preotul Cosmin Necșoiu, nu își putea stăpânii lacrimile de durere. Ne-a precizat că deocamdată confirmă faptul că este vorba de stareța Anastasia, dar urmează să transmită un comunicat de presă după ce va avea toate datele.

Femeia slujea în Mănăstirea de la Cîrjei din anul 2011, dar pe 31 decembrie 2017 a fost hirotesită stareță, de chiar Î.P.S Nicodim, episcopul Severinului și strehaiei. Într-un articol postat pe site-ul Episcopiei, datat 2 februarie 2018, scrie: „Tot în duminica aceasta și la Mănăstirile Strehaia, Cîrjei și Cerneți au fost instalate starețe. Astfel prin hirotesie în data de 31 decembrie 2017 au fost hirotesii de stareți: La Mănăstirea Cîrjei cu Hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a fost hirotesită și instalată stareță Monahia Anastasia Bărbuță”;

Citit 3667 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 14:57
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…