TERORIZAȚI DE GĂRGĂUNI

Roiurile de gărgăuni au devenit ceva obișnuit și omniprezent, în ultima lună, pe tot cuprinsul județului Mehedinți. Tot mai mulți cetățeni sună la numărul unic de urgență 112 pentru a anunța pericolul real al gărgăunilor. Aceștia se stabilesc în podurile caselor și terorizează locuitorii.

În ultimele două luni, aproape zilnic, la ISU ajung alerte venite din sate ale județului pentru a interveni la degajarea roiurilor de gărgăuni care își fac cuib în podurile caselor. În luna august, prezenta periculoaselor insecte s-a intensificat, iar pompierii de la ISU Mehedinți au intervenit în unele zile chiar si de 5 ori pe zi, în locații diferit. Alertele de intervenție sunt emise la interval de 10 – 20 de minute și nu există zi în care pompierii să nu se lupte cu gărgăunii.

De exemplu, numai între 24 și 26 august, ISU a intervenit pentru degajarea roiurilor de gărgăuni în localitățile Colibași, Izverna, Căzănești, Eșelnița, Șovarna, Devesel, Jidoștița, Breznița-Motru, Batoți, iar în unele dintre aceste localități chiar de mai multe ori într-o singură zi.

Specialiştii spun că aceşti gărgăuni sunt extrem de veninoși și de agresivi și atacă în roiuri. S-au înmulţit atât de mult pentru că în păduri nu s-a mai stropit împotriva dăunătorilor, aşa cum se întâmplă pe vremuri. De asemenea, viespile uriașe sunt foarte agresive în această perioadă datorită caniculei, iar atacul lor poate fi mortal.

Citit 2162 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2018 17:50
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…