Polițiștii severineni au prins în flagrant patru tineri, la scurt timp după ce au sustras dintr-o locuinţă mai multe bunuri în valoare de aproximativ 55.000 lei. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că aceştia au pătruns într-un imobil situat la etajul patru, de pe acoperişul clădirii, prin escaladarea zidului şi forţarea geamurilor.

În acest weekend, poliţiştii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Investigaţii Criminale – din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au prins in flagrant patru tineri cu vârste cuprinse între 17 și 32 ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin. Aceştia se deplasau pe raza municipiului cu un autoturism, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor.

Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestora, ocazie cu care autovehiculul a fost imobilizat, doi dintre tineri, de 17 respectiv 32 de ani fiind reţinuţi, iar ceilalţi doi reuşind să fugă în direcţii diferite.

În autovehicul poliţiştii au descoperit mai multe obiecte posibil a fi folosite pentru pătrunderea în locuinţe, un seif în care se afla suma de 10.200 euro şi bijuterii.

Extinzând cercetările, s-a stabilit faptul că, suspecţii au pătruns de pe acoperişul unui bloc de locuinţe, într-un imobil situat la etajul patru, prin escaladarea zidului clădirii şi forţarea geamurilor, de unde au sustras bunurile respective.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 55.000 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar faţă de cei doi dintre suspecţi s-a luat măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, fiind emise pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228-229 din Codul Penal.

Cercetările continuă pentru reţinerea tuturor persoanelor implicate, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Citit 2467 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2018 17:43
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…