Un bărbat de 69 de ani trăia, cel mai probabil, încă din toamna anului trecut cu cadavrul tatălui său în casă, doar ca să-i ia pensia de 900 de lei. Sunt luni bune de când nimeni nu l-a mai văzut pe bătrân şi nimic nu ar fi ieşit la iveală, dacă poştaşul, care i-a adus pensia bătrânului nu refuza să i-o mai dea fiului.

El a cerut să-l vadă pe titular, iar refuzul bărbatului i-a trezit suspiciuni poştaşului. Acesta a anunţat poliţiştii şi reprezentanţii primăriei, care l-au găsit pe bătrân scheletizat într-un pat într-o bucătărie anexă. Văzându-se descoperit, bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi şi-a provocat o leziune minoră la abdomen. A fost preluat de o ambulanţă şi adus la spital, de unde după ce a fost pansat, a fost dus imediat la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru o anchetă.

Povestea, greu de imaginat, s-a derulat cel mai probabil din toamna anului trecur în satul Dănceu. Localnicii au intrat la bănuieli după ce de luni bune nu l-au mai văzut pe bătrân, însă nu şi-au crezut vecinul capabil de o asemenea grozăvie şi nu s-au gândit să anunţe poliţia. Chiar şi poştaşul i-a dat pensia bărbatului, până astăzi, când i-a cerut să-l vadă pe bătrân. Refuzul i-a trezit suspiciuni, omului, care nu a mai stat pe gânduri și l-a sunat pe polițistul din sat. Împreună cu reprezentanții primăriei s-au deplasat la locuința bărbatului. Acesta era la un bar, iar la solicitarea autorităților a acceptat să meargă în locuință. Acolo oamenii au rămas înmărmuriți de ce au descoperit. Trupul bătrânului era în pat, iar din rămășițele sale nu mai rămăsese decât scheletul. Au fost anunțați polițiștii de la comună și au demarat cercetările. Când s-a văzut descoperit bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi s-a rănit uşor la abdomen. A fost oprit la timp şi a fost chemată o ambulanţă care l-a dus la spital, de unde a ajuns la audieri la Parchet.

Vecinii bărbatului sunt îngroziţi. Oamenii povestesc că ar fi încercat să-l vadă pe bătrân, însă de de ceva vreme fiul său refuza să-i mai primească în casă ori de câte ori vroiau să-l viziteze şi pentru că era un om foarte retras, sătenii au renunțat. Oamenii spun că l-ar fi ajutat să-l îngroape creştineşte pe bătrân, dacă nu ar fi avut bani, dar acum cred că el a fost ţinut atâta amar de vreme în casă pentru pensie.

Procurorii au demarat o anchetă și au prelevat probele descoperite în locuința în care s-a derulat această poveste inimaginabilă. Din păcate, starea avansată de putrefacţie face ancheta extrem de dificilă și cu greu își vor putea da seama oamenii legii dacă vorbim de o moarte naturală sau de una violentă.

Sătenii au mai povestit că bătrânul găsit scheletizat a fost în tinereţe autorul unei crime. El a ucis un om împreună cu fratele său. Acesta din urmă le-a spus oamenilor legii că el a comis crima şi bătrânul a ieşit după puţin timp din puşcărie, ca să-și crească copilul. Oamenii cred însă că o pedeapsă s-a abătut asupra sa, dacă a murit în asemenea condiţii. Aflat acum la audieri, fiul ar putea fi pus sub acuzare pentru profanare.

Citit 2958 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 02:40
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…