AM SCĂPAT DE COȘMARUL GHERGHE – ALFA GROUND SOLUTIONS

După trei ani de coșmar, de soluții disperate de termoficare a municipiului și după procese și amenințări incredibile, telenovela de prost gust regizată de fostul primar Constantin Gherghe, s-a încheiat la Curtea de Apel Craiova. Instanța de apel a dat câștig de cauză Primăriei Municipiului Drobeta-Turnu Severin și SPAET, în procesul cu SC Alfa Ground Solutions SRL, firma care ar fi trebuit să construiască noua centrală prin care să se furnizeze căldură severinenilor. Firma trebuie să plătească despăgubiri de 19 milioane de lei.

Unul dintre cele mai negre coșmaruri ale municipalității din Severin a luat sfârșit astăzi, la Curtea de Apel Craiova. O societate obscură, adusă la Severin de fostul primar Constantin Gherghe și condusă ba de afaceristul Nelu Iordache, ba de o vedetă Playboy, cu scopul de a construi o centrală termică ce ar fi trebuit să asigure confortul termic al severinenilor, a fost zdrobită astăzi printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Craiova, în procesul cu Primăria Severin.

Practic după ce și-au bătut joc de severineni și i-au lăsat în frig, după ce au obligat municipalitatea să caute soluții disperate de termoficare și după ce au încercat să blocheze licitația prin care SPAET căuta cu disperate un operator pentru procesul de termoficare, ALFA GROUND SOLUTIONS SRL a pierdut procesul cu municipalitatea, proces prin care aveau tupeul incredibil de a mai și cere daune pentru toate suferințele provocate.

Procesul a început în anul 2017, iar firma obscură, neserioasă și plină de tupeu a încercat tot soiul de tertipuri pentru a intimida municipalitatea și pentru a intoxica opinia publică cu tot felul de prostii despre lucrarea pe care au tărăgănat-o nepermis de mult.

Iată ce declara primarul Marius Screciu la începutul lunii octombrie 2017: (VIDEO din 10 octombrie 2017)

„Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin a câștigat astăzi, procesul cu firma Alfa Ground Solutions, cea care ar fi trebuit să construiască în oraș, noua centrală pentru furnizarea agentului termic. Faptul că municipalitatea a câștigat acest proces, dovedește că decizia de încetare a contractului cu firma Alfa Ground Solutions a fost una corectă. Instanța a obligat această societate să plătească primăriei despăgubiri în valoare de 19 milioane de lei. Hotărârea de astăzi a instanței este definitivă. Începând din acest moment putem demara o noua licitație pentru găsirea unei noi surse de încălzire a orașului”, scrie primarul Marius Screciu pe contul său de Facebook.

„În calitate de coordonator al Serviciului Juridic din Primărie, câștigarea acestui proces dovedește că municipalitatea a avut dreptate în momentul în care s-a luat decizia de încetare a contractului prin nerealizarea investiției de către SC Alfa Ground Solutions SRL în termenul asumat. Astfel, Curtea de Apel obligă firma Alfa Ground Solutions să plătească municipalității suma de 19 milioane de lei drept despăgubiri pentru energia termică achiziționată anul trecut. Această decizie definitivă a instanței de judecată îmi confirmă că am avut dreptate în momentul în care am spus, chiar de la încheierea contractului în anul 2015, că această firma își bate joc de severineni, fapt ce a fost demonstrat în ultimii ani”, a precizat și viceprimarul Daniel Cîrjan pe contul său de socializare.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENTE BOMBĂ: CINE I-A LĂSAT PE SEVERINENI ÎN FRIG

CITEȘTE ȘI: ADEVĂRUL DESPRE ÎNCĂLZIREA ORAȘULUI

Cum ne-am pricopsit cu ALFA GROUND

ALFA GROUND SOLUTIONS a fost adusă la Severin de fostul primar Constantin Gherghe, în anul 2015, cu scopul de a participa la o licitație având ca drept scop concesionarea realizării unei surse de producere a energiei termice în vederea alimentării cu căldură a sistemului centralizat de termoficare din municipiul Drobeta Turnu Severin. Licitația cu pricina a fost organizată în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 83/25.06.2016 și a fost câștigată, evident, de firma despre care se spunea la acea vreme că ar fi a lui Nelu Iordache și a unei domnișoare foarte arătoase, ale cărei forme apetisante s-au putut vedea în celebra revistă pentru bărbați PLAYBOY. În urma derulării procedurii de licitație, a fost semnat contractul nr. 63/02.12.2015, între Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, contract al cărui scop era concesionarea lucrărilor privind „REALIZAREA UNEI SURSE DE PRODUCERE A ENERGIEI TERMICE ÎN VEDEREA ALIMENTĂRII CU CĂLDURĂ A SISTEMULUI CENTRALIZAT DE TERMOFICARE DIN MUNICIPIUL DROBETA TURNU SEVERIN”. Obiectul contractului de concesionare lucrări îl constituia proiectarea, finanțarea, construcția și operarea obiectivului de investiție asumat prin contract, adică interminabila centrală termică.

Așadar eram la începutul lunii decembrie a anului 2015 și firma avea deja un contract semnat și parafat. Prin ianuarie 2016, încep gargara și promisiunile deșarte. Reprezentanții firmei, însoțiți de primarul Gherghe fac vizite pe terenul plin de bolovani și denivelat al viitoarei investiții și încep să toarne la minciuni gogonate, potrivit cărora vom avea căldură de la finalul lunii octombrie și apă caldă chiar de prin august. Severinenii se uită, din păcate, în gura idolului lor, primarul Gherghe și așteaptă ca milogii să vină apa caldă și mai târziu căldura, doar că acestea nu mai vin. Pe șantierul centralei era liniște, nimeni nu mișca un deget, iar mult mai târziu aveam să aflăm, cu stupoare, că firma nici nu avea bani și aștepta aprobarea unui credit de patru milioane de euro de la Banca Transilvania, credit care se aprobă undeva pe la începutul lunii septembrie 2016.

Primarul Costel promitea cu sufletul deschis

Pentru ca minciuna să fie și mai amarnică, aveam să aflăm, după ce scăpasem de primarul Gherghe, adică după alegerile locale din 5 iunie 2016, că de fapt, firma își asumase prin contract finalizarea lucrărilor abia în februarie 2017. Pus în fața faptului împlinit, noul primar, Marius Screciu începe să caute soluții disperate.

Până la acel moment, însă, trebuie să spunem că primarul Constantin Gherghe nu se sfia să promită, la începutul anului 2016, că vom avea căldură și apă caldă. „De la predarea amplasamentului, în 8 luni de zile, este termenul limită, maxim, în care trebuie să dea în folosință, să furnizeze apă caldă și căldură, asta însemnând sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie. Eu sper să fie în măsură să dea apă caldă mai devreme, am eu așa un feeling!”, declara Constantin Gherghe, în calitate de primar, pe data de 14 ianuarie 2016, pentru TELE 2 DROBETA. A trecut și octombrie și apa caldă nu a mai venit! Mai mult, Gherghe îi certa pe toți scepticii: „Scepticii ăștia, până la urmă nu îi înțeleg, parcă ar locui pe Lună sau prin București!”.

„Eu i-am văzut pe oamenii ăștia de la ALFA GROUND serioși și dornici să facă lucrul acesta, astfel încât sezonul rece, începând cu toamna lui 2016, să fie asigurat cu apă caldă și căldură”, declara Constantin Gherghe, pe 5 februarie 2016, pentru TELE 2 DROBETA.

Citit 3373 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 21:26
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…