O inedită expoziție de artă fotografică și cultură populară a fost inaugurată la Casa Tineretului, sub egida Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, în colaborare cu centrul de conservare a tradițiilor populare din județul Olt. Fotografiile surprind frumusețea artei populare oltenești, iar atelierele deschise aici aduc meșteri olari și sculptori în lemn.

Un adevărat regal al tradiției și melteșugurilor populare a avut loc în holul Casei Tineretului, cu ocazia deschiderii unei expoziții de artă fotografică, meșteșuguri tradiționale și ateliere de creație populară. De asemenea, după expoziție, cei prezenți au avut parte de proiecția unui film documentar despre etnografie. Expoziția este una itinerantă și a fost adusă în Mehedinți cu sprijinul Consiliului Județean Olt și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt. Un meșter cioplitor în lemn și unul olar au încântat publicul cu profunzimea operelor artistice și cu grija față de păstrarea valorilor tradiționale ale poporului român.

Expoziția este una itinerantă, dar va sta în holul Casei Tineretului timp de două zile, iar severinenii sunt chemați să admire frumusețea tulburătoare a portului popular, ineditul meștegugurilor tradiționale și farmecul costumelor populare cu o vechime considerabilă.

Citit 2185 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 09:29
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…