O furtună cu rafale de vânt puternic, ploaie torenţială şi grindină a lovit în această după-amiază mai multe localităţi din judeţul nostru. Timp 20 de minute a căzut gheaţă din cer aproape fără întrerupere, iar în grădini şi în curţile oamenilor s-a format un strad de grindină care în unele locuri depăşea zece centimeri. După ce au pierdut cam tot ceea ce avea prin grădini în acestă perioadă, localnicii din cinci sate spun că nu au mai văzut o asemenea urgie în luna mai.

În fimuleţul ataşat au fost suprinse imagini în satul Cerneţi, o localitate cu specific legumicol din judeţul nostru. Aici grindina a distrus aproape complet culturile de legume pe care oamenii le-au pus în pământ ca să le ducă la piaţă. Imagini ingredibile au fost suprinse şi satul Halânga, unde totul a fost acoperit de un strat de gheaţă. Au fost grav afectate culturile de porumb, viţa-de-vie şi pomi fructiferi, dar pagubele cele mai mari sunt în grădinile de legume.

 

„Nu mai este nimic! Totul este distrus, absolut totul! Culturile de porumb, via, totul! Stratul de gheaţă să aibă vreo zece centimetri”!

„Cam 15 - 20 de cm, cam aşa bătu. Totul alb, acoperişul este tot plin de piatră, de zăpadă, apa curgea prin pod, nu se mai ducea jos. Ne distruse pomii toţi, via, pe jos este numai zăpadă, numai gheaţă, aşa ceva nu am văzut!”

„20 de minute a fost de ajuns să distrugă tot! Uitaţi-vă la vie cum arată, în grădină totul este distrus”!

„Mumăăă, mumă, un sfert de oră şi ne nenoroci! Pe toată viaţa! Uite, rămase halângarul gol şi ce-i pe jos e prăpăd, prin grădini, peste tot! Vai de viaţa noastră, parcă-i zăpadă în curţi, nu am văzut aşa ceva şi sunt femeie bătrână!”, au declarat mai mulţi localnici din satul Halînga şi ei loviţi foarte rău de grindină.

În comuna Şimian, lovită şi ea de vijelie şi grindină. Ploaia torenţială a inundat şi trei gospodării şi a fost nevoie de pompierii militari care au evacuat apa din două beciuri şi dintr-o curte.

Citit 4024 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2018 23:59
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…