Jaf cu multe semne de întrebare! Hoții au spart sediul Primăriei Malovăț, în noaptea de 1 spre 2 mai. Deși clădirea este supravegheată video, pentru hoți nu a fost nicio problemă. Au pătruns printr-un geam care dă la subsol și au intrat în aproape toate birourile. După primele cercetări, a dispărut un laptop și o sumă de bani aflată în automatul de cafea de pe hol. Este foarte posibil ca vizitatorii nocturni să fi căutat totuși documente.

Tupeul hoților nu mai are limite! În noaptea de 1 spre 2 mai, pesoane necunoscute încă au pătruns prin efracție, printr-un geam de la subsol, în clădirea Primăriei Malovăț și au furat mai multe bunuri. Au fost răvășite birourile primarului, al contabilei și al secretarului precum și sediul direcției locale de taxe și impozite. Primarul Ion Michescu este cel care a anunțat poliția, de dimineață când funcționarii Primăriei veneau la serviciu. Din biroul edilului-șef au dispărut câteva bunuri, printre care și un laptop. De asemenea, automatul de cafea de pe holul instituției a fost spart și de aici s-au furat banii aflați înăuntru. Până târziu după prânz, polițiștii și criminaliștii au strâns probe de la fața locului, dar nu aveau inventarul complet al tuturor bunurilor furate. De asemenea, încă nu se știe excat dacă s-au sustras și documente, deoarece încă nu fuseseră luate declarații de la toți funcționarii publici. De asemenea, criminaliștii fac inventarul fiecărui birou călcat de hoți pentru a stabili prejudiciul concret. Culmea este faptul că sediul Primăriei era supravegheat video, iar la intrarea era și o alarmă. Hoții au folosit un flex, pe care l-au abandonat la locul faptei.

„Azi de dimineață când femeia de serviciu m-a sunat și mi-a spus că primăria e spartă. Am anunțat organele de poliție, au venit să facă cercetări, să vadă dăcă descoperă pe cei care au intrat prin efracție. Momentan mi-a dispărut laptopul din biroul meu, au fost sparte biroul meu, al secretarului, al contabilului și la taxe și impozite, unde era casa de bani”, a precizat primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.

Primarul este foarte supărat pe șeful de post din comună, pe care îl acuză de indiferență și de indolență. Mai mult, primarul spune că l-a sesizat pe șeful de post în mod repetat asupra unor incidente asemănătoare, dar nimeni nu a luat nicio măsură. De asemenea, primarul nu exclude nici faptul că spărgătorii ar fi putut căuta documente ale unor afaceri necurate din precedentele mandate.

Poliția va avea de verificat dacă vorbim doar de un banal jaf, dacă hoții au căutat doar bunuri și bani sau vorbim de ceva cu totul mai profund. Mai exact dacă din instituția nu s-au sustras documnete importante referitoare la afacerile dubioase din vremea fostului primar. Reamintim faptul că, la acea vreme, s-au cheltuit sume fabuloase pe achiziții ciudate și s-au înstrăinat sute de hectare de teren din averea administrației locale.

Citit 2450 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 19:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…