A LUAT FOC DIN NOU DOMOGLEDUL

Forţe de intervenţie din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj au fost mobilizate sâmbătă dimineaţă în judeţul Caraş Severin, pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată izbucnit vineri seară în Parcul Naţional Domogled Valea Cernei.

Pompierii militari intervin pe pantele abrupte ale Masivului Domogled, la 25 de km de staţiunea Băile Herculane, pentru a localiza şi stinge incendiul izbucnit în arealul pădurii de pin negru. Pentru lupta cu flăcările au fost solicitate şi două elicoptere care să ajute forţele terestre. Incendiul de manifestă pe aproximativ un hectar, într-o arie protejată, în zona pădurii de pin negru, o specie rară în România. Intervenţia este foarte dificilă din cauza terenului accidentat, forţele acţionând la aproximativ 25 de km de Băile Herculane, dintre care 15 km sunt de parcurs pe un drum neamenajat, în pantă abruptă. Incendiul a fost anunţat la 112 de un turist aflat în zonă, care a observat fumul degajat. Focul este favorizat şi de vegetaţia uscată ca urmare temperaturilor ridicate din ultimele zile care s-au înregistrat în zonă, temperaturi de peste 27 de grade. Este cel de-al treilea incendiu izbucnit în ultimii doi ani în Parcul Natural Domogled Valea Cernei, care afectează grav pădurea de pin negru.

Citit 2256 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 14:21
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…