Brațul lung al DNA a ajuns și la Pătulele! Viceprimarul și secretarul comunei au fost trimiși în judecată pentru falsificarea unor adeverințe cu care două persoane, una dintre ele consilier local, au obținut fonduri europene de la APIA. În grupul celor trimiși în judecată se mai află și un agent agricol de la vremea respectivă. Prejudiciul este de peste un miliard de lei vechi.

Viceprimarul comunei Pătulele, Nicolae Mușeat, secretarul comunei, Cornelia Mișea, precum și agentul agricol Titu Dăescu au fost trimiși în judecată de către DNA Craiova pentru fals intelectual și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut caă în luna mai 2011, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, au depus cu rea-credință, la A.P.I.A., două cereri unice de plată, întemeiate pe baza a două adeverințe false, în cuprinsul cărora era menționat că închiriaseră de la Primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți, suprafețe de teren în vederea exploatării. Documentele respective au fost întocmite și semnate de inculpații Mușeat Nicolae, Mișea Cornelia și Dăescu Titu, în calitate de funcționari în cadrul Primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți. Prin aceste demersuri, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 120.834 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. DNA a dispus și măsura asiguratorie a unor terenuri ce aparțin inculpaților Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru, acesta din urmă consilier local în funcție. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți. Primarul nu știe nimic despre subordonații săi!

Am dorit să aflăm și punctul de vedere al primarului comunei Pătulele, despre faptele subordonaților săi, dar primarul a refuzat să facă orice fel de comentarii, ba chiar a fost supărat și deranjat de întrebările noastre.

Citit 3154 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2018 12:40
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…